L’oci nocturn de Mollerussa toca fons amb la pandèmia i llança un SOS

Després de ser un dels epicentres de l’oci nocturn a les terres de Lleida al llarg dels anys 1980 i 1990, Mollerussa va perdre aquest protagonisme amb el tancament progressiu de pubs i sales de festes i espectacles. Des de llavors, la tendència de persones que s’han sentit atretes per anar de festa a la ciutat ha anat a la baixa així com la dels ingressos en els locals del sector que hi resten actius, els quals es podien comptar amb els dits d’una mà a principis d’aquest any 2020.

Els seus responsables expliquen que la situació ja els era poc rentable abans de l’arribada de la pandèmia i que durant aquesta s’ha agreujat en veure’s obligats a aturar l’activitat. Tot i que aposten per mantenir els negocis, tampoc descarten que hagin de modificar-los o tancar portes definitivament.

En aquest sentit, els treballadors exigeixen ajuts directes i preferents per ser, segons diuen, el sector més perjudicat per la crisi sanitària. Així mateix, lamenten que les ajudes anunciades per les administracions són com una loteria i asseguren que encara no n’han rebut cap i que si ho fessin serien insuficients per cobrir les despeses que han d’assumir.

També sol·liciten que no hagin d’estar pendents de la pròrroga del tancament i se’ls comuniqui una data oficial per a la reobertura amb l’objectiu que mentrestant es puguin organitzar per buscar d’altres feines i obtenir ingressos.

Per últim, el sector de l’oci nocturn s’ha reivindicat com a essencial per a la ciutadania.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.