L’OCIC gestiona 67 talls de llum, i 200 consultes per pobresa energètica al Pla d’Urgell durant l’any passat

L’OCIC, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor, va gestionar i restaurar 67 talls de llum en menys de 24 hores, i va atendre 200 consultes per pobresa energètica al Pla d’Urgell durant l’any passat. Tot i que en alguns casos, els talls per impagaments de factura no havien sigut comunicats als serveis socials, cal destacar que en situacions molt puntuals, alguns usuaris tenien a mà l’informe de vulnerabilitat i les empreses van tallar el subministrament de llum igualment.

Aquesta informació s’ha donat a conèixer aquesta setmana des de l’OCIC del Pla d’Urgell, qui també ha volgut recordar el procés i les eines perquè els afectats puguin arribar a pagar les seves factures amb més facilitat.

Així mateix, durant el curs passat, l’OCIC va presentar 7 denúncies i va intervenir en 334 mediacions. Per altra banda, va tramitar amb èxit el 70% de les consultes que va atendre, que ascendeixen fins a 2.362, de les quals, la meitat es relacionen amb telecomunicacions, i l’altra meitat amb subministraments i aspectes diversos com les compres on-line, d’on s’ha destacat que és més segura la compra a través d’un ordinador que des d’un telèfon mòbil.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.