López-Burniol diu a Mollerussa que la declaració d’inici de la desconnexió de l’Estat és un error “molt greu”

El catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull, Santiago Niño Becerra, ha parlat del procés català en una visita a Mollerussa aquest divendres, on ha assistit a la inauguració de Redis Gestió, que ha dut a terme una jornada de portes obertes a les seves instal·lacions. L’acte oficial ha tingut lloc al Pavelló Firal, comptant amb la participació del director general de l’empresa, Jordi Piró, i de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, entre d’altres.

Precisament aquest espai s’ha convertit en epicentre del debat, de la mà també de l’exdegà del Col·legi de Notaris de Catalunya, Juan José López-Burniol, convidat en el marc del cicle Diàlegs organitzat per l’Associació d’Amics del Bisbe Deig. L’exmagistrat ha dit que la declaració de l’inici de la desconnexió amb l’Estat, aprovada aquesta setmana pel Parlament de Catalunya, és un error greu. Mentre, l’economista ha assenyalat que abans de l’entrada en vigor de la LOFCA, s’hauria pogut aconseguir un concert econòmic com el basc.

El deute ha estat un altre dels grans temes a tractar durant la tertúlia. Becerra ha explicat que entre el provinent de fons públics i de privats, al conjunt de l’Estat es superen els tres bilions d’euros, quantitat, ha recalcat, que no es podrà pagar mai. És per això que tots dos creuen que caldrà fer una quitança de part del deute dins d’una acció que haurà de tenir, diuen, un abast mundial.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.