L’Orquestra Julià Carbonell i l’estrena de l’Oda a L’Amistat tanca diumenge 14 el Centenari del teatre

El Cor Stabat Mater i el Cor de Noies de l’EMMM interpretaran també la peça composada per Rafael Moreno i lletra de Jaume Suau

El Teatre L’Amistat tanca aquest diumenge dia 14 a les 7 de la tarda els actes de celebració del seu centenari amb el concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida- OJC, una actuació que inclourà l’estrena de la peça encarregada per l’Ajuntament de Mollerussa al compositor mollerussenc Rafael Moreno que porta per títol Oda a L’Amistat i té lletra de l’escriptor i poeta local Jaume Suau. Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat dels dos autors i de Chema Tomàs, membre del cor Stabat Mater. Solsona ha indicat que l’encàrrec s’ha fet per oferir “una proposta cultural que esdevingui eterna” i “doni pòsit al tancament del centenari del Teatre L’Amistat” i també és un reconeixement al talent local en la persona del compositor i del lletrista.

Rafael Moreno ha explicat el “repte” que ha suposat la composició d’una peça per a orquestra amb una soprano i un piano solistes i ha agraït la confiança dipositada. La peça, segons ha explicat, té una durada de 15 minuts els primers dels quals són només per a l’orquestra per tal de suggerir la gestació del sentiment per després donar pas als cors amb la interpretació d’una lletra “que havia de tenir un doble sentit: el del sentiment de l’amistat i el de l’homenatge al Teatre L’Amistat”. Per la seva part, Jaume Suau, també ha agraït la confiança i parlat de la dificultat d’escriure una lletra per un himne i més si va destinat al Teatre L’Amistat, que és “un eix de convivència a la ciutat”.

A banda de l’estrena de la peça encarregada especialment per commemorar l’efemèride, el concert, que té entrada gratuïta, inclourà la interpretació de La clemenza di Tito, de Mozart, i la 7a Simfonia, de Beethoven. Alfons Reverté, director de l’OJC, serà l’encarregat de la direcció de l’actuació en la qual també intervindrà el Cor Stabat Mater, dirigit per Dolors Ricart, i el Cor de Nois de l’Escola de Música de Mollerussa, sota la batuta de Josep Miquel Mindan amb Cristina Escolà, com a soprano i Enric Prió, al piano, i l’acompanyament de membres del Cor Euridice de Les Borges Blanques.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.