Mar Vallejos de l’ACUDAM s’endú el “premi del públic” del Setba 2023 

Es tracta del certamen de pintura més important de l’estat Espanyol adreçat a artistes amb discapacitat

Els Premis Setba és un certament anual de pintura adreçat als artistes amb discapacitat intel·lectual organitzat per la Fundació Setba. És el més ben dotat de l’estat Espanyol (amb una dotació total de 7.900 €), del qual reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i empreses amb un mateix objectiu: detectar, reconèixer i visibilitzar el talent d’aquests artistes. La Mar, juntament amb diferents companys i companyes del Servei de Teràpia Ocupacional de l’entitat del Pla d’Urgell van presentar candidatura el passat mes de maig.

L’auditori del CaixaForum de Barcelona va acollir ahir la XIII edició dels premis que tenen per finalitat visibilitzar i reconèixer el talent dels artistes que pertanyen a entitats del sector de la discapacitat. La novetat d’aquesta edició ha estat la categoria “premi del públic” on la mollerussenca Mar Vallejos amb la seua obra “En Pitu” ha estat d’entre les 30 obres seleccionades, la més votada d’un total de 1.200 vots.

El certamen ha resolt 3 premis finalistes (1r, 2n i 3r premi),  1 premi del públic i 1 premi de disseny. Les cinc persones guanyadores han rebut diferents dotacions artístiques i ajuts econòmics destinats a les entitats de cada artista premiat. En aquesta edició s’hi han presentat 85 entitats amb un total de 1.460 obres.

Transcurs dels premis

Montserrat Sampietro, del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”; Meritxell Duran, escultora i il·lustradora; José Manuel Jaurena, gerent d’Art Mir; Mònica Ramon, galerista i vicepresidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya (GAC); i Cristina Sampere, artista i directora de la Fundació Setba han estat els membres del jurat encarregats d’escollir les 30 obres seleccionades al Premi Setba (18 semifinalistes i 12 finalistes). Les obres finalistes s’exposaran a la Pigment Gallery de Barcelona, del 28 de setembre al 15 d’octubre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.