Marc Solsona demana a la Generalitat desencallar l’obertura d’una oficina del SOC a Mollerussa

trobada conseller de Treball

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha demanat al conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, que pugui desencallar amb el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) l’obertura d’una oficina del Servei d’Ocupació Català (SOC) a la capital del Pla d’Urgell tal i com ja s’havia acordat amb la Generalitat al 2015 i que no es va acabar de desplegar al no poder unificar tots els tràmits en un únic espai. La petició s’ha fet en la reunió institucional que el titular de la conselleria i el primer edil han mantingut aquest dimecres al Parlament de Catalunya.

La trobada institucional ha servit també per posar sobre la taula altres temes que afecten la ciutat com és la preocupació per la situació dels centres especials de treball i en especial de l’ACUDAM de Mollerussa, una situació agreujada per l’augment del salari mínim interprofessional.  En aquest sentit, l’alcalde ha demanat que es puguin buscar alternatives per minimitzar l’impacte d’aquesta mesura en el sector.

Solsona també ha aprofitat la reunió per presentar al conseller el programa No et quedis a casa, impulsat pel consistori per combatre l’aïllament, la solitud i la inactivitat en aquest sector de població. L’alcalde ha explicat els resultats del miler d’entrevistes que s’han dut a terme entre la població major de 65 anys de la ciutat i s’ha interessat per la possibilitat d’explorar algun tipus d’ajut per seguir treballant en aquest àmbit. Altres temàtiques que s’han repassat han estat temes relatius a infància i adolescència i diferents programes que es duen a terme a la ciutat, que té reconegut el títol de Ciutat Amiga de la Infància per Unicef.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.