Mariona Visa i Marta Gubau presenten avui a Mollerussa el seu llibre ‘Tenim un cor per a tu’

12e0bb8a-60d7-4c9c-bc22-169a8aa79d28

  • Narra com Gubau va sobreviure a un trasplantament de cor
  • Pagès Editors ha editat una segona edició de la publicació arran de l’èxit de vendes d’un llibre que vol sensibilitzar sobre la importància de fer-se donant d’òrgans
  • Els beneficis de la venda aniran destinats a la Unitat de seguiment dels supervivents, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)

La gironina Marta Gubau i la mollerussenca Mariona Visa presenten aquest divendres 27 de desembre a les 19.00 h a la Casa Canal de Mollerussa el seu llibre ‘Tenim un cor per a tu’ editat per Pagès Editors que narra l’experiència viscuda per Gubau en primera persona, durant i després de rebre un trasplantament de cor. El llibre, que ha estat un èxit de vendes, ja compta amb una segona edició. Gubau i Visa estaran acompanyades per Mariona Badia, coordinadora de trasplantaments i extraccions de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, el Dr. David Bartolomé, metge de família i director del Centre Mèdic Pla d’Urgell i Lluís Pagès, president de Pagès Editors.

Gubau recull en aquest llibre la seva experiència vital “que pot ser útil per a altres persones i que vol sensibilitzar sobre la importància de fer-se donant d’òrgans”. Es tracta d’un llibre escrit a quatre mans amb la mollerussenca Mariona Visa, professora i Doctora en Comunicació Audiovisual de la UdL i també amiga personal de l’autora. La vida de la Marta és tot un exemple de superació personal ja que s’ha vist afectada per diverses malalties: entre elles un càncer, un ictus i finalment un trasplantament cardíac. La lluita per la supervivència és una constant fins que arriba un moment que ho canviarà tot: quan en ple concert de Sopa de Cabra al Festival de Cap Roig, la truquen de l’Hospital per dir-li “Tenim un cor per a tu”. Aquella trucada de la que ja fa tres anys, marcarà un abans i un després i la portarà a prendre una decisió: complir els somnis pendents amb els seus éssers estimats, família i amics.

Escriure per renéixer

Tot i que fins ara la Marta mai havia tingut la necessitat d’escriure el que li havia passat durant anys, reconeix que el fet de fer-ho sabent que a partir d’ara es minimitzaran les vicissituds, ha estat com tancar una etapa i obrir-ne una altra. “Escriure m’ha suposat un procés catàrquic. He reviscut tot el que m’ha ocorregut mèdicament al llarg de la vida fins ara, i ha estat dur i dolorós recordar segons quins episodis” explica. El procés l’ha pogut compartir amb la seva amiga Mariona Visa, que l’ha ajudat en tot el procés de redacció i edició dels textos, que han anat elaborat al llarg de dos anys i que ara veu la llum amb aquest llibre.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.