Mascançà premia els millors treballs de recerca de batxillerat basats en el Pla d’Urgell

Reben el reconeixement els alumnes de l’INS Terres de Ponent, Josep Maria Rojas i Rut Segura, i Josep Castellana de l’INS La Serra

El vicepresident del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà Ton Solé, en nom de l’entitat, ha fet entrega dels  premis del concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat, corresponents al curs 2019 – 2020 i 2020 – 2021. S’han lliurat els premis de dos cursos per l’excepcionalitat viscuda l’any passat a causa de la pandèmia.

Josep Maria Rojas i Rut Segura , ambdós alumnes de l’INS Terres de Ponent, van ser els guanyadors del curs 2019-2020. Rojas presentà el treball El vestigi d’una guerra. Històries succeïdes al Pla d’Urgell a causa de la Guerra Civil, tutoritzat  per la professora Ana Martínez i Segura guanyà amb el treball Els vestits de paper a Mollerussa, tutoritzat per la professora Rosa Maria Baró.

Josep Castellana, alumne de l’INS La Serra, ha estat el guanyador del curs 2020- 2021 amb el treball Estudi preliminar dels arbres singulars del Pla d’Urgell, tutoritzat per la professora Cesca Fusté.

Els premiats han rebut el corresponent diploma de menció, un lot de revistes i publicacions exclusives del centre, la subscripció i ser associat gratuïtament durant un any a l’entitat. També es proposarà la publicació de la ressenya del treball en el número 13 de la revista. Les tutores i els centres de secundària també han rebut el diploma de menció del premi.

Per altra banda, Ton Solé ha fet esment de la qualitat de les recerques i anima als guanyadors a sumar el seu talent jove a l’estudi dels patrimonis del Pla d’Urgell i a les tutores i equips directius dels centres educatius a potenciar treballs de recerca com els guanyadors d’aquests anys. Per la seva part, els guardonats han mostrat la seva satisfacció per rebre el premi.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.