Mascançà premiarà els millors treballs de recerca de batxillerat sobre la comarca del Pla d’Urgell

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha creat el I Concurs de Treballs de Recerca adreçat a tot l’alumnat de batxillerat. L’entitat convoca aquest premi amb tres objectius, fomentar l’esperit de recerca, despertar la vocació per l’estudi i la investigació, i incentivar la participació dels joves en la cultura de la comarca. Per aquest motiu, la temàtica dels treballs és oberta, però ha d’estar vinculada amb algun aspecte de la comarca com la seva cultura, societat, el patrimoni, el medi ambient, entre d’altres.

Cal destacar que el premi servirà per donar a conèixer la labor de l’autor guanyador publicant el seu treball a la reconeguda revista Mascançà, juntament amb altres reconeixements.

Els treballs poden ser en grup o individuals, i s’han de presentar abans del dia 31 de maig de 2019 a les 14.00h en format PDF al correu de Mascançà. Les obres seran analitzades per un comitè científic de la comarca que avaluaran els aspectes formals, el rigor i tractament científic, la coherència, les referències documentals, la creativitat, l’originalitat i la complexitat de la temàtica.

Bases del Concurs

Destinataris:

Poden optar al premi tots els alumnes de batxillerat dels instituts de secundària que hagin realitzat un treball de recerca relacionat amb la comarca del Pla d’Urgell.

Requisits:

Els treballs han de ser inèdits, escrits en català. No hi ha límit de treballs presentats per cada institut. Poden ser elaborats individualment o bé per grup si la dinàmica del treball o requereix.

La temàtica dels treballs ha d’estar relacionada directament amb el patrimoni històric, cultural, etnològic, industrial, agrícola, arquitectònic, lingüístic o natural de la comarca del Pla d’Urgell.

Presentació:

Els treballs s’han de presentar fins a les 14:00 del dia 30 de maig en un fitxer en format PDF a l’adreça mascansa.crpu@gmail.com . La presentació dels treballs inclourà les dades personals de l’autor/s, una selecció de sis paraules clau referents al treball i un breu resum del mateix.

Criteris d’avaluació:

 • Aspectes formals del treball (estructura, presentació, redacció i correcció lingüística)
 • Rigor i tractament científic en el desenvolupament del treball
 • Coherència amb els objectius que es planteja en el treball
 • Coherència amb la salvaguarda del patrimoni històric, cultural, etnològic, industrial, agrícola, lingüístic i natural de la comarca del Pla d’Urgell.
 • Referències documentals
 • Originalitat i creativitat de la temàtica, del plantejament i de la metodologia emprada.
 • Complexitat de la temàtica.
 • Visió crítica de la realitat analitzada.

Comitè científic i jurat:

Membres qualificats del centre de recerques del Pla d’Urgell Mascançà avaluaran els treballs presentats en base als criteris d’avaluació. A partir d’aquestes avaluacions el comitè científic de l’entitat actuarà com a jurat i farà la selecció definitiva d’aquests treballs, així com la determinació del/s treball/s guanyadors. El jurat es reserva el dret de deixar desert el premi de la convocatòria i la seva decisió serà inapel·lable.

Premis:

 • Diploma de menció per a l’alumne o alumnes guanyador/s
 • Lot de revistes i publicacions exclusives del centre de recerques del Pla d’Urgell Mascançà
 • Subscripció gratuïta d’un any com a soci de l’entitat
 • Possibilitat de publicació del treball o de la ressenya del mateix a la propera revista de l’entitat.
 • Diploma de menció per al tutor/a del treball premiat
 • Diploma de menció per a l’institut de l’alumne.

Veredicte:

Es farà públic bloc o pàgina web del centre de recerques del Pla d’Urgell Mascançà. Es comunicarà personalment i privada a l’alumne/a i institut del treball guanyador.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.