Més controls en els comerços de Mollerussa davant la previsió d’un augment de gent fent la compra

Control-policia-comerços

  • Es manté en 29 el nombre de casos positius detectats al municipi i en 7 les persones que han perdut la vida a causa del coronavirus

L’Ajuntament de Mollerussa augmentarà avui, demà i dissabte els controls per part de la Policia Local en els establiments comercials que tenen permís d’apertura per vetllar que s’apliquin les mesures de seguretat i higiene establertes en previsió d’un increment de la concentració de persones fent la compra en ser divendres i dilluns festiu.

Les mesures aplicades fins al moment han permès que s’hagi estabilitzat en 29 els casos positius i en 7 les persones que han perdut la vida a causa del virus a la ciutat mentre que una persona s’ha curat. Tot i això, des de l’Ajuntament i el CAP de Mollerussa s’insisteix a seguir extremant les mesures de confinament, ja que, en cas contrari, la situació pot complicar-se de cara a la setmana vinent amb un increment de casos.  En aquest sentit, la Policia Local ha aixecat dues actes més des de dilluns a persones que no han respectat el confinament sense motiu justificat, sent en total 83 les aixecades, una xifra en què destaca la detenció d’una persona per incompliment reiterat.

Són dades que s’han posat en relleu en la reunió periòdica del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, convocada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que tornat a demanar que “no s’abaixi la guàrdia” per poder seguir controlant, en la mesura del possible, la situació d’alerta.

Pel que fa al servei Ajude(M)ollerussa (676 289 571), val a dir que ha rebut ja 317 trucades, que han derivat en 237 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren.  Així mateix, també s’han dut a terme 259 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats i es manté un contacte permanent amb les tres residències de persones vulnerables que hi ha a la ciutat i on no s’ha detectat cap cas de coronavirus.

També es manté actiu des d’aquest programa el servei d’àpats a domicili, que es va començar a prestar aquest dimarts i que ja ha tingut 10 usuaris, així com el que es fa en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent que ja ha rebut 4 sol·licituds. Quant al servei activat per felicitar menors de 12 anys o gent gran que viu sola, ja s’ha donat resposta a 21 sol·licituds.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.