Més de 2.000 escolars participen en la festa ‘Disfruita-lax10’ per incentivar el consum de fruita dolça

Els nens i nenes han estat els protagonistes de la festa ‘Disfruita-lax10’, que Unió de Pagesos i l’Ajuntament de Mollerussa han organitzat per celebrar el desè aniversari d’aquesta campanya que busca conscienciar sobre el consum de fruita dolça i que en una dècada ha arribat a 40.000 escolars. Aquest divendres, ho han commemorat un total de 2.000 infants d’entre 5 i 12 anys de 17 centres de les comarques del Pla de Lleida.

L’objectiu de la campanya és incentivar el consum de fruita dolça entre els més petits per anar capgirant la tendència de fa uns anys, en què només un terç d’aquest segment de població en menjava la quantitat adient. A més, el sindicat agrari pretén que aquesta sigui una eina per posar en valor la qualitat d’un producte, del qual, tres quartes parts es destina a l’exportació. En aquest sentit, Unió de Pagesos vol variar en un 5 per cent en els propers 10 anys el volum de producció que va a parar al comerç tradicional i de proximitat amb l’objectiu de fer front a la situació de crisi de preus que pateixen per les pressions que reben de la gran distribució.

La festa, amenitzada pel grup d’animació infantil La Cremallera, ha comptat amb la presència d’autoritats i del senyor Postu, personatge lleidatà conegut per haver promocionat el consum de fruita de proximitat. Precisament, en l’àmbit productiu, les varietats de pinyol lleidatanes tenen actualment més pes al mercat que les provinents de França i, en el cas de la pera i la poma, Catalunya és la principal zona productora de l’Estat espanyol.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.