Més de 200 professionals participen en una jornada de demostració amb la qual es tanca el programa de la 145 Fira de Sant Josep

Un instant de la Jornada Demostrativa duta a terme a La Fuliola (Urgell). FOTO: Fira de Mollerussa.

 

Més de 200 professionals han participat aquest matí en la jornada Demostració de maquinària en la recol·lecció de farratges organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la Cooperativa d’Ivars, l’IRTA i Fira de Mollerussa, i amb la qual es tanca el programa tècnic de la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa.

La jornada demostrativa de maquinària, que arribava aquest any a la seva quarta edició, s’ha dedicat enguany al sector de farratges, amb  la col·laboració de vuit empreses (Arcusin, Automotor, Cusiné, Egido Catalana de Serveis, Maschio Gaspardo Ibérica, Mazas Maquinaria Agrícola, Tallers Robert Maquinària Agrícola i Vicens Maquinària Agrícola).

Al llarg del matí, els inscrits han pogut veure en funcionament fins a 27 màquines vinculades a la recol·lecció de farratges, com a són segadores condicionadores, rampills afileradors, empacadores, remolcs auto carregadors de farratge, agrupadors de paques, màquines per desfer paques, etc.

Pel que fa a la procedència dels professionals que s’han desplaçat fins a la finca on s’ha desenvolupat, al terme de La Fuliola, ha estat molt diversa, amb inscrits d’arreu de Catalunya però també d’altres punts com l’Aragó.

L’organització d’aquesta jornada s’emmarca en la línia plantejada des de fa uns anys per l’ens firal de programar activitats no només teòriques sinó també de demostració, amb l’objectiu de provar en camp les innovacions tècniques en maquinària agrícola, alhora que donar un pas més en l’oferta de certàmens firals no només expositius sinó també demostratius.

La jornada d’avui s’inclou, alhora que tanca, el programa tècnic de la 145a Fira de Sant Josep celebrada el passat cap de setmana. En total, i des del passat 23 de febrer que es va fer la primera sessió formativa, s’han realitzat 14 jornades amb una assistència global de l’ordre dels 1.700 professionals, una positiva xifra que suposa un increment d’un 15% respecte a la dada de l’any passat. Les jornades tècniques es van introduir a la Fira de Sant Josep l’any 1980 i esdevenen un dels principals eixos del certamen.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.