Més de 200 torxes il·luminaran dijous 10 de setembre els carrers de Mollerussa per reivindicar la independència

Marxa de Torxes. Manuel Bertrand

Un instant de la marxa de torxes del 2014, al seu pas per la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa.

La Plaça de l’Ajuntament de Mollerussa serà el punt d’inici de la setena edició de la Marxa de Torxes per la Independència que se celebrarà a Mollerussa el dijous, 10 de setembre. Un acte que tindrà lloc simultàniament a diferents municipis catalans per reivindicar la independència del poble català. L’Agrupació Sardanista de Mollerussa i el Casal Popular l’Arreu amenitzaran l’inici de l’acte a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa amb una ballada de sardanes, balls de bastons i balls dels gegants de Mollerussa, on es podran adquirir tiquets pel sopar popular a un preu de 5 euros. El sopar popular consta d’un entrepà i un refresc, i també, es podran adquirir tiquets anticipadament a la botiga de l’Assemblea Nacional Catalana al carrer Ferran Puig, 12 de Mollerussa.

Al toc de 2/4 de 10 del vespre, començarà la marxa de torxes que recorrerà el carrer Jacint Verdaguer, Vilaclosa, plaça major, Arbeca, Llorenç Vilaró, finalitzant al monument a la Senyera al parc municipal. En aquest punt, en motiu dels actes previs de la Capitalitat de la Sardana – Mollerussa 2016, la presidenta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, Mercè París, farà lectura del manifest de la marxa i s’interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors. Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular.

Enguany, es podrà participar en el concurs de fotografies de la Marxa de Torxes 2015 a través d’INSTAGRAM amb hastag #marxadetorxes, organitzat per la Comissió 11 de setembre del Penedès, impulsora de les Marxes de Torxes per la Independència. La fotografia guanyadora es podrà emportar una nit per a dues persones en un allotjament rural amb sopar inclòs.

La marxa és un acte amb un esperit unitari i transversal en què qualsevol persona s’hi senti representada. Vol ser l’expressió del clam social per la sobirania nacional i un espai de denúncia de tot allò que atempta contra les nostres llibertats nacionals i contra l’exercici de la democràcia. La Marxa de Torxes per la independència a Mollerussa està organitzada pel Casal Popular l’Arreu, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Ateneu Popular la Plana d’Urgell, amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, i el suport de les partits i entitats favorables a la independència de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.