Més de 300 dansaires de 20 de casals participen en la IX Trobada de Colles Sardanistes d’Equipaments Cívics

El parc municipal de Mollerussa ha estat aquest matí l’escenari de la 9a Trobada de Colles Sardanístiques  d’Equipaments Cívics de Catalunya en la hi ha participat un total de 304 dansaires de 20 casals, entre els quals el de la capital del Pla d’Urgell que ha presentat una nova colla sortida enguany del curs organitzat per l’Agrupació Sardanista entre els seus usuaris. La trobada ha comptat amb els parlaments de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el director general d’Acció Cívica i Famílies, Bernat Valls; i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado.

L’esdeveniment, que ha inclòs dues sardanes de lluïment i la de germanor amb la peça Mollerussa, Capital de la Sardana 2016, ha acabat amb un dinar al pavelló  per a prop de 500 participants. L’acte, que ha comptat  amb la Cobla Tàrrega, la qual també ha ofert una ballada de 4 sardanes més per a tot el públic assistent.

La trobada, organitzada per la Confederació Sardanista de Catalunya i Mollerussa capital de la Sardana 2016 i que compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Mollerussa, és el punt final dels cursos i de l’activitat sardanista que es duu a terme als equipaments cívics de Catalunya.

La jornada sardanística es completarà aquesta tarda-vespre amb la celebració del 37è Aplec de la Sardana, en el qual es preveu la participació de 500 persones al ser també una de les cites previstes dins els actes de Mollerussa Capital de la Sardana 2016. El repertori sardanista, a càrrec de la Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla, estarà conformat per 19 sardanes repartides entre la ballada de tarda al Parc Municipal i la de nit al Pavelló 11 de setembre. La festa sardanista acabarà amb el tradicional sopar a partir de dos quarts de 10 al mateix pavelló.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.