Més de 60 equips denuncien el masclisme amb la iniciativa del CEPU i el CF Fondarella

Més de 60 equips de futbol i futbol sala d’arreu de Catalunya han volgut denunciar el masclisme a través de la iniciativa proposada pel CEPU, el Club Esportiu Pla d’Urgell i el CF Fondarella aquest cap de setmana. Tots els equips masculins i femenins de les dues entitats, així com els seus respectius rivals, s’han assegut durant un minut en l’inici dels partits com a senyal de denúncia i també de compromís amb el respecte i la igualtat de gènere.

La idea de portar a terme aquesta iniciativa a la comarca va sorgir de la mare d’un jugador i d’una jugadora dels dos clubs amb la voluntat de denunciar els insults masclistes del passat cap de setmana per part de l’exequip de veterans del Terrassa a les jugadores de l’equip femení del mateix club, les quals, davant aquesta situació, van decidir aturar el partit que disputaven i es van asseure sobre el terreny de joc.

Des del CEPU asseguren que cap dels 6 equips femenins del club ha patit mai cap mena de discriminació ni falta de respecte en aquest sentit, tot i això, l’entitat considera essencial que des de ben petits fins a ser adults, els jugadors i jugadores participin en iniciatives com aquestes amb l’objectiu de crear una consciència col·lectiva que permeti erradicar els comportaments masclistes.

Cal afegir que el CEPU ha triplicat enguany el nombre d’equips femenins respecte a la passada temporada, i ja compta amb una setantena de jugadores.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.