Més de dos mil persones, un 5% de la població del Pla d’Urgell, són usuaris del Banc d’Aliments

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’encarregarà de coordinar tots el serveis del Gran Recapte d’Aliments que tindrà lloc els propers dies 27 i 28 de novembre. És per això que es necessiten més d’un centenar de voluntaris. Aquesta iniciativa s’organitza amb els quatre bancs d’aliments de Catalunya, i té com a objectiu donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. En aquests moments, a la comarca hi ha 2.049 usuaris d’aquest servei (unn 5,25% de la població), fet que indica que més de 600 famílies necessiten aliments.

El president del Consell Comarcal, Josep M. Huguet, ha explicat que tots els aliments que es recullin en aquest Gran Recapte van íntegrament destinats a les famílies de la comarca, i que per primera vegada es portaran al nou centre de distribució d’aliments, situat a la carretera de Torregrossa, on hi havia  l’antic escorxador de Mollerussa. També ha dit que amb el que es recapta no n’hi ha prou per abastir totes les necessitats, tot i l’ajuda que arriba cada any de la Unió Europea.

S’establiran punts de recollida a tota la comarca als establiments Plus, Caprabo, Mercadona, Condis, Lidl i Dia, com a grans supermercats, mentre que als pobles on no hi ha aquesta oferta els ajuntaments i també les botigues dels pobles establiran els punts on es poden deixar els aliments per tal de donar la màxima cobertura i facilitats a aquells que hi vulguin col·laborar.

Els aliments més necessaris són la llet, les conserves de tota mena, oli, sucre, farina, galetes, cereals, cacau en pols,  higiene personal i, sobretot, bolquers i alimentació infantil, com ara la llet de creixement 1 i 2.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.