Mesures de prevenció, alumnes confinats i aules amb fins a 34 estudiants en l’inici de curs a Mollerussa

Un dels cursos escolars més atípics ha començat aquest dilluns a Mollerussa marcat per la Covid-19 i les mesures de prevenció del virus. A l’Escola Ignasi Peraire s’han obert totes les portes d’accés al centre per evitar la barreja d’alumnes de cursos diferents. Els infants han accedit amb mascareta i s’han distribuït per grups estables. També han passat un control de temperatura i s’han desinfectat les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a les aules. Tot i això, la directora, Montse Serret, ha lamentat que ja hi ha nens que no han pogut assistir al primer dia de classe en ser contactes o positius de casos de coronavirus i trobar-se fent quarantena als seus domicilis. Així mateix, Serret ha comentat que hi ha pares i mares que també els hi havien manifestat la seva por a portar els fills a classe per possibles contagis. En aquest sentit, ha fet una crida a la tranquil·litat i ha recordat que s’està fent “el màxim” per evitar-los.

D’altra banda, hi ha pares que viuen la situació amb “tranquil·litat” i creuen que la tornada a l’escola “era necessària”. De fet, l’Escola Ignasi Peraire té una ràtio igual o inferior als 20 alumnes per aula recomanades pel Govern. Tanmateix, pel que fa a centres de Secundària de la ciutat, l’institut Terres de Ponent ha arrencat el curs amb dues classes de batxillerat que s’omplen amb 34 i 30 alumnes respectivament. La directora, Roser Capell, explica que enguany hi ha el mateix nombre de docents i de grups d’alumnes que l’any passat. Això sumat a la manca d’espai a la instal·lació educativa ha comportat aquesta situació.

Pel que fa a dades generals, enguany hi haurà a la capital del Pla d’Urgell un total de 1.668 alumnes a Infantil i Primària i 1.384 a Secundària.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.