Mesures de reactivació econòmica al Palau d’Anglesola davant l’emergència

IMG_20200319_112436_1

L’ajuntament del Palau d’Anglesola ha establert un decret amb mesures per reactivar la economia del municipi afectada per la crisi generada pel Covid-19. L’alcalde Francesc Balcells ha explicat que les actuacions són d’immediata aplicació a partir de la signatura de l’ordre. En primer lloc es modificarà el calendari del contribuent que ho sol·liciti de la següent forma:

– Ampliar el termini de cobrament del padró d’IVTM, ampliant la data límit de 30 d’abril del 2020 en un termini de 30 dies més.
– Ampliar el 1r termini d’Escombraries, que havia de ser cobrat en data 01 d’abril de 2020 a 31 de maig de 2020, en un termini de 30 dies més.
– Ampliar el 1r termini d’IBI urbana, que havia de ser cobrat en data 01 de maig de 2020 a 30 de juny de 2020, en un termini de 30 dies més.

Pel que fa a autònoms i empreses del municipi es rebaixarà la taxa de terrasses, escombraries i IBI – aquesta darrera pels titulars de negocis propietaris dels locals- proporcionalment als dies que afecti el tancament obligatori. Es continuarà prioritzant els pagaments a proveïdors de serveis, subministraments i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments. Es garantirà la continuïtat en la contractació pública d’obres i serveis previstos per a l’exercici 2020.

El Palau d'Anglesola02

D’altra banda, el consistori es compromet a informar com a administració més propera, en la tramitació dels ajuts econòmics de les diferents administracions destinats a famílies i empreses, en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19.

L’ajuntament recorda també que s’ha activat al municipi un grup de voluntariat que pot traslladar menjar i medicaments a les persones grans per evitar que surtin de casa. Els interessats en el servei poden trucar al 973 60 13 14. D’altra banda, el consistori també està realitzant trucades a la gent d’avançada edat del poble per conèixer les seves necessitats i oferir una conversa de distensió.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.