Milloren l’atenció psicològica i amplien les activitats per als pacients oncològics als CAP del pla de Lleida

WhatsApp Image 2019-12-04 at 13.28.04

  • L’Institut Català de la Salut i l’AECC Lleida han firmat aquest dimecres un conveni de col·laboració per millorar el servei a la ciutadania en la lluita contra el càncer
  • Es fan activitats als centres d’atenció primària de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Balaguer i les Borges Blanques

Els centres d’atenció primària de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Balaguer i les Borges Blanques amplien i consoliden els serveis d’atenció psicològica, els tallers de ioga i exercici físic per als pacients oncològics, gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’AECC–Catalunya contra el Càncer de Lleida. El conveni, signat aquest matí per Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Eduard Serrano, president de l’AECC Lleida, es basa en la col·laboració d’ambdues entitats en la lluita contra el càncer i es materialitza en diferents sessions als CAP d’atenció psicològica individual i grupal per a persones afectades de càncer i les seves famílies. També s’ofereixen tallers de ioga i exercici físic com a part del tractament oncològic, així com tallers de prevenció i rehabilitació del limfedema.

Tots els serveis que ofereix l’AECC Lleida són gratuïts per als usuaris i, segons el conveni, que té una durada de quatre anys, la incorporació de nous tallers es consensuarà amb els centres d’atenció primària.

L’AECC Lleida és una entitat compromesa en donar servei a tot el territori lleidatà amb activitats, conferències, suport psicològic, servei de fisioteràpia, servei d’atenció social, préstec de material ortopèdic, etc. Tots els serveis són gratuïts per a persones que han patit o pateixen càncer i els seus familiars. Actualment, l’Associació té 100 delegacions i juntes locals, compta amb 550 voluntaris i atén de mitjana un miler de persones l’any entre malalts i familiars.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.