Miralcamp clou amb èxit el Fet a JOVA

Activitats de neteja i arranjaments, de creativitat, lúdiques i culinàries han conformat el programa de voluntariat

Els adolescents de Miralcamp han passat les setmanes de juliol i agost dedicats a la vila per millorar els seus diferents espais a través de diverses activitats, algunes ideades pels mateixos participants d’aquest voluntariat per a joves nascuts entre el 2005 i el 2009. A través del Fet a JOVA’22, un programa de voluntariat que neix d’iniciatives similars dutes a terme en altres pobles de la comarca amb el suport de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, els adolescents han cooperat per millorar els múltiples parcs del poble, netejar la zona del Pumptrack i els entorns del pantà de la Bassella, realitzar un vistós mural a la rampa d’accés a les piscines i realitzar altres activitats lúdiques, culturals, culinàries i d’intercanvi amb joves d’altres pobles de la comarca com Sidamon, entre altres accions.

Aquest és el segon any que es duu a terme a Miralcamp aquest voluntariat amb un gran èxit i satisfacció per part dels participants, que van acabar l’edició d’enguany ja amb noves idees i aportacions que l’Ajuntament preveu incorporar al programa de l’any que ve. De fet, aquest any es va haver de passar d’una a dues monitores per l’augment del nombre d’inscrits, i també es va allargar una setmana més el programa a petició dels joves.

En aquesta segona edició també es van dur a terme altres proves pilot, com la d’una trobada entre gent gran i els joves en què intercanviaven coneixements: els més grans ensenyaven a jugar a jocs de taula als joves, mentre que els joves ensenyaven als grans a defensar-se amb l’smartphone.

L’alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes, més enllà de les evidents millores i aportacions dutes a terme a la vila a través del voluntariat, ho considera un èxit pel fet que s’ha constatat que aquesta iniciativa, que aquest segon any “ja compta amb més recorregut”, “fa comarca” apropant els joves d’arreu. I és que, aquest any, els joves de Miralcamp es van reunir amb els de Sidamon, que van arribar-se al poble per conèixer-lo de prop a través d’activitats com la visita al Museu del Caragol i una rebuda a la Sala de Juntes de l’Ajuntament on es va preparar un vídeo recopilatori de les fites de l’edició d’enguany i un esmorzar ‘made in Miralcamp’.

En aquest sentit, l’alcaldessa, molt agraïda amb els participants, es mostra satisfeta perquè el Fet a JOVA’22 “fa créixer el sentiment de pertinença a la comarca i la fa créixer” a través del “treball pel bé del poble”, uns valors que considera molt rellevants i que celebra que amb el programa es despertin en els joves. El concepte de JOVA, de fet, prové del concepte de treball en benefici al senyor feudal, un concepte que al segle XIX i XX feia referència a les tasques comunitàries i altruistes d’utilitat pública, i que en aquest programa s’ha reinterpretat per donar-li un nou significat sorgit de la unió de ‘Joves i Valors’.

Ara, l’última activitat que queda per fer és una sortida a Aquopolis, que es farà el dissabte, 3 de setembre, com a recompensa a la tasca de servei públic duta a terme aquest estiu pels joves miralcampins. Al llarg de les setmanes de voluntariat, els nois i noies participants també van ser recompensats amb la gratuïtat del passi per les piscines.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.