Miralcamp Fruits guanya el Premi Internacional Millor Poma Golden 2020

Premi_poma_Golden_01

  • El jurat de l’IRTA ha destacat que és una poma dolça, saborosa, amb aroma, crocantor i fermesa alt.
  • Aquesta IV edició ha batut enguany un rècord de participació en el concurs que ha comptat amb la participació de major nombre de fructicultors d’arreu l’Estat.

Sergi Balué, cap sectorial de la Fruita Dolça de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, ha fet entrega avui del guardó a la Millor Poma Golden 2020 a Gerard Balp Piró, president de Miralcamp Fruits, SCL, en nom de la cooperativa lleidatana. Situada al cor del Pla d’Urgell, va néixer l’any 1981 per conservar, confeccionar i comercialitzar la fruita dels seus socis. L’acte s’ha celebrat a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida, amb un grup reduït d’assistents, per motius de seguretat sanitària.

La poma guanyadora es caracteritza pel seu color de la pell verd trencant a groc sense cara rosada, i una dolçor elevada que juntament amb el nivell d’acidesa baix, que fa d’ella una mostra de molt agradable gust en boca. La textura d’aquesta destaca per la seva crocantor i fermesa alta i una sucositat equilibrada. Aquestes són les característiques que Rosa Altisent, gestora adjunta de l’Àrea de Producció Vegetal i Gestora d’innovació de l’Institut de Recerca de Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), ha assenyalat sobre la guanyadora d’aquest premi 2020.

Altisent ha ressaltat que la qualitat de les fruites presentades ha estat molt alta, però el panell d’experts entrenat per l’Institut de Recerca ha realitzat un examen rigorós de cada una de les mostres, per determinar quina complia amb uns paràmetres i característiques quant a l’aspecte, l’olor, la dolçor, l’acidesa, el gust i la textura de poma Golden, més excel·lents.

JARC ha creat el Primer Premi Internacional Millor Poma Golden per distingir i donar visibilitat a la producció de poma Golden premium. És a dir, per establir un segell de qualitat internacional que permeti els productors i productores vendre les seves pomes a un preu adequat, que es correspongui amb el que ofereixen als consumidors i que els permeti guanyar-se bé la vida.

Sergi Balué ha reivindicat al seu parlament que “De fet, aquest mateix segell s’hauria de crear per a tots els productes agroalimentaris. No es pot continuar venent duros a quatre pessetes! Això només ens porta a la desaparició d’una professió essencial i a incrementar la dependència alimentària externa.”

Un estudi organolèptic i assessorament en gastromarketing

El premi consisteix en un guardó, un estudi organolèptic de la poma guanyadora, a càrrec de l’IRTA, i un assessorament en màrqueting i comunicació, a càrrec de Red Peppers, empresa especialitzada en agromarketing, que efectuarà un estudi inicial amb un stage a l’empresa per efectuar un pla d’estratègies i accions.

A l’acte també hi han participat els vicepresidents primer, Jordi Latorre i, el quart, Ferran Accensi, de la i Ramon Cónsola, diputat, tots ells representants de la Diputació de Lleida; Joan Carles Massot, president de JARC Lleida; i Àlex Herrera, director comercial de Miralcamp Fruits.

Aquest premi ha comptat amb l’aval de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i una sèrie de patrocinadors (Diputació de Lleida, Transformació Econòmica, Banc de Sabadell, Massó Agrodepartment i Corteva) i col·laboradors, com el Departament d’Agricultura de la Generalitat o GOAG, entre altres, que l’han fet possible.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.