Miralcamp homenatja la gent gran en un acte festiu i emotiu

Ramona Sió Sió, Eliseo Pedra Claramunt i el matrimoni Melcior Claramunt Tribó i Maria Pallàs Jové són les persones homenatjades de més edat

Aquest passat diumenge, 2 d’octubre, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, els miralcampins i miralcampines es van bolcar en la celebració d’un homenatge especial dirigit a la gent del poble que enguany complissin 80 anys o més. L’homenatge, organitzat per l’Ajuntament de Miralcamp, es va fer en dos actes: un primer que va tenir lloc a l’església del poble, al matí, on es va fer la missa, i un segon que va seguir al pavelló poliesportiu, on es va celebrar un dinar i es van repartir uns obsequis especials a les persones majors. L’acte va acollir persones de totes les edats, vingudes també de fora de la vila per homenatjar els seus parents.

La jornada va iniciar-se a les 11.30 hores amb una missa especial a l’Església de Sant Miquel, que va ser decorada per l’ocasió, junt amb l’altar, amb una catifa vermella i detalls florals, per després continuar amb un concert de música catalana a càrrec del grup Banda Sonora. L’acte va continuar amb un dinar popular al pavelló poliesportiu, que va tenir lloc a les 14.00 hores amb el càtering de la Cuina de l’Araceli, on van dinar-hi 283 comensals. Les taules rodones van substituir les allargades per tal que el dinar tingués un format el més familiar possible, ja que també hi van assistir els fills i nets dels homenatjats. En acabar el dinar, a les 16.00 hores, es van repartir els detalls commemoratius als majors, consistents en una figureta de l’església de Miralcamp tallada en fusta, i a les 17.30 hores es va fer un ball de tarda amb el grup Banda Sonora.

Les persones de més edat van rebre un reconeixement especial: Ramona Sió Sió, amb 98 anys, com la dona més gran; Eliseo Pedra Claramunt, amb 95 anys, com l’home més gran; i Melcior Claramunt Tribó i Maria Pallàs Jové, amb 91 anys tots dos, com el matrimoni més gran.

L’alcaldessa de Miralcamp, Carme Ribes, considera aquest esdeveniment tot un èxit que ha aconseguit aplegar persones de totes les edats: “Vam intentar que cada taula tingués un grup familiar, i feia goig perquè hi podies veure totes les generacions”, indica.

Per la seva banda, la regidora de Gent Gran, Irene Soria, considera que va ser un acte “molt bonic i emocionant”, un punt de trobada que ha permès que es tornessin a reunir moltes persones que no s’havien vist durant la pandèmia, ja fossin familiars o amics: “Intentem que la gent torni a sortir, perquè a algunes persones encara els costa molt, i aquest va ser un moment molt especial de retrobament. Va ser, de fet, la primera festa d’aquesta mena celebrada després de la pandèmia, i també un dia per recordar a tots els que ens han deixat”, assegura. Soria també es mostra agraïda amb la tasca dels treballadors de la residència, que van fer “una gran tasca de neteja i guarniment amb molt gust” d’un acte que “va portar molta feina”, però que va tenir uns “resultats fantàstics” que espera que es repeteixin en les futures edicions.

Un homenatge a les ‘persones grans actives’

Ara farà 32 anys (el 14 de desembre), l’Assemblea General de Nacions Unides va proclamar l’1 d’octubre com el dia Internacional de la Gent Gran. La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món i alhora difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

Els canvis demogràfics experimentats en els darrers anys han portat a un nou concepte, el de ‘persones grans actives’, i per aquest motiu, a Miralcamp s’ha canviat el tradicional ‘Homenatge a la Vellesa’ per ‘Homenatge a la Gent Gran’. El 3 de maig de 2015 es va fer el VII Homenatge a la Vellesa al poble i, per tant, aquest 2022 ha estat el VIII Homenatge a la Gent Gran.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.