Miralcamp sol·licita que l’Alzinera del Quelàs sigui declarada arbre monumental de Catalunya

Tècnics han avaluat les característiques de l’alzina per determinar si s’inclourà en la llista d’arbres que són protegits i tutelats per la Generalitat

L’Ajuntament de Miralcamp ha sol·licitat que l’Alzinera del Quelàs sigui declarada arbre monumental de Catalunya. Tècnics van avaluar la setmana passada les característiques de l’alzina, que s’estima que té uns 700 anys d’antiguitat, per determinar si s’inclourà en la llista d’arbres que són protegits i tutelats per la Generalitat de Catalunya. Un fet que facilitaria la cura d’un dels emblemes naturals del territori, que ja va ser declarat d’interès local l’any 2016.

L’alzina s’ubica en l’antiga carrerada que unia Barcelona amb Madrid i era una zona de descans pels mercaders que feien aquest trajecte. En aquest sentit, l’exemplar va sobreviure a la tala d’arbres que es va fer al segle XVIII en els camins reials i carrerades per dificultar els assalts dels bandolers. L’any 2015 l’alzina vivia un dels seus episodis més crítics per la Caparreta, però llavors es va iniciar un moviment popular a través de les xarxes socials que va aconseguir salvar-la.

La previsió és que un comitè tècnic es reuneixi durant aquest any 2022 per determinar quins són els arbres escollits per ser declarats monumentals.


Informen: Ignasi Gómez i Danae Osorio

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.