Mollerussa acollirà el cap de setmana vinent les millors promeses de l’hoquei patins català

Mollerussa serà l’amfitriona, el cap de setmana vinent, del Campionat de Catalunya d’Hoquei Patins en la seva categoria juvenil, un torneig que enguany celebra la seva 34a edició i que durà a la capital del Pla d’Urgell les millors promeses de l’hoquei català.

La cita ha estat presentada avui a l’Ajuntament de Mollerussa en un acte en què hi han estat presents l’alcalde, Marc Solsona, i David Miró, president de l’entitat organitzadora, el Club Hoquei Mollerussa, a més d’alguns membres de la junta directiva i del regidor d’Esports de l’Ajuntament, Bernat Díaz.

Solsona ha destacat que l’acte suposava la presentació del torneig però també de la nova junta directiva del club, que amb David Miró al capdavant “enceta una nova etapa plena de reptes però sempre amb la voluntat de dinamitzar l’hoquei a Mollerussa”.

Per la seva part, David Miró ha explicat que el club ja ha organitzat competicions d’aquest nivell en diverses ocasions, un fet que respon “a la confiança de la Federació Catalana envers la capacitat del club i de la ciutat per acollir tornejos d’aquesta mena”. En aquest sentit, Marc Solsona ha subratllat que la concessió d’aquest campionat al CH Mollerussa “és un punt i seguit en la seva bona trajectòria, ja que el club és una referència a nivell català i porta el nom de Mollerussa per tot arreu”.

L’alcalde també ha volgut expressar que són els clubs de la ciutat els que, amb la seva activitat, permeten que al cap de l’any Mollerussa pugui acollir un gran nombre de competicions esportives de nivell, amb tot el que això suposa per a la ciutat en quant a ingressos indirectes. En el cas del Campionat de Catalunya d’Hoquei Patins, els organitzadors han calibrat que durant els tres dies del torneig mouran prop d’un miler de persones entre els equips i els seus acompanyats i familiars.

El torneig comptarà amb la participació dels vuit millors equips catalans de la categoria: el CP Manlleu A i B, el Barça Lassa, el Reus Deportiu, el Vendrell Moritz, l’Arenys de Munt B, l’Igualada A i el Caldes Recam A. David Miró ha destacat que són “les millors promeses de l’hoquei català, i atès el nivell de Catalunya en l’hoquei patins, podem dir que les millors promeses de l’hoquei mundial”.

La competició es desenvoluparà a partir del divendres 29 d’abril a la tarda i acabarà el diumenge 1 de maig amb la gran final, sempre al Pavelló Onze de Setembre, un escenari que, com ha recordat l’alcalde, amb motiu d’aquest torneig “estrenarà les darreres reformes que s’hi ha dut a terme”.

Els vuit equips participants han quedat distribuïts en dos grups, en què els equips s’enfrontaran tots contra tots. Al grup A hi han quedat enquadrats el Barça, l’Arenys, el Caldes i el Manlleu B. Al grup B hi seran el Manlleu A, el Vendrell, el Reus i l’Igualada. Els partits d’aquesta fase de grups es disputaran distribuïts en una jornada el divendres (de 16.00 a 21.00 hores), una altra dissabte al matí (de 9.00 a 14.00 hores) i la darrera el dissabte a la tarda (de 16.00 a 21.00 hores).

El diumenge al matí, a partir de les 9.30 hores, es disputaran les semifinals, que sortiran dels encreuaments entre el primer i el segon de cadascun dels grups, mentre que els tercers de cada grup s’enfrontaran per definir la cinquena i la sisena posició, i els quarts lluitaran per la setena i vuitena plaça. Ja el diumenge a la tarda, els perdedors de les semifinals jugaran el partit pel tercer i quart lloc (a les 17.00 hores), mentre que els guanyadors lluitaran pel títol a la gran final a partir de les 18.15 hores.

El Club Hoquei Mollerussa és una de les entitats dedicades a aquest esport amb una millor organització de tota la demarcació lleidatana. Ara, amb David Miró i la nova junta al capdavant, buscarà seguir creixent a partir de la base, que és l’eix per on passa el seu futur. Tal com ha explicat el seu president, “busquem la participació de tots els nens, que juguin tots, treballant molt bé amb la base, perquè és la clau de la piràmide del club, que té al cim a l’equip sènior, que juga a Segona Catalana”.

En aquest sentit, Miró ha admès que “volem ser competitius i estar el més amunt possible, però mai ho farem al preu d’estirar més el braç que la mànega, sinó que volem fer-ho sense presses i sense pressió”. És per això que en tots els equips s’està donant prioritat a la formació i l’educació de “persones”, pel damunt de cap altre objectiu, potenciant al màxim el fair play, un fet que els permet “ser capdavanters a Lleida, potser no a nivell competitiu, però sí d’organització”.

L’entitat compta actualment amb dotze equips masculins i un femení, quatre més dels que tenia la temporada passada. A més, l’estiu vinent tornarà a organitzar, com és tradicional, un campus en què enguany es comptarà amb un dels millors jugadors del món, el barcelonista Marc Gual.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.