Mollerussa acollirà el Primer Congrés de Construcció en Tàpia

IMG_20190916_181641

  • Promoure la construcció en tàpia contra el canvi climàtic
  • Reivindicar la tàpia com a element patrimonial

Els dies 26, 27 i 28 de març de l’any 2020 es celebrarà a Mollerussa el Primer Congrés de Construcció en Tàpia. La trobada pretén centrar la seva mirada cap al futur en un triple objectiu que n’articula els tres eixos en què es dividirà.

Per una banda, es vol oferir una alternativa constructiva de futur per fer front al canvi climàtic. Per aquest motiu el Congrés fa una crida a professionals de la construcció a participar-hi, ja sigui presentant ponències o com a públic assistent. A més de ponències hi haurà visites tècniques en noves construccions.

Per altra banda, la trobada també ha de servir per realitzar propostes per recuperar velles construccions i reivindicar-ne el seu paper com a element patrimonial. Així també es fa una crida a professionals de la gestió cultural i científics socials a participar-hi aportant una doble perspectiva, cap al passat i la seva evolució i cap al futur i el seu tractament i replantejament patrimonial.

El Congrés serà acollit pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà que coorganitza amb la recent creada Taula de la Construcció en Terra. Aquesta Taula actua com a coordinadora d’entitats culturals, professionals de l’arquitectura i la construcció, científics socials i institucions de les comarques de Ponent.

El passat 16 de setembre es constituïen els comitès organitzador i científic del Congrés i es feia pública la primera circular amb una crida a la presentació de comunicacions. Paral·lelament s’està treballant en la presència de ponents d’àmbit internacional. Ben aviat s’obriran els formularis d’inscripció per al públic que hi vulgui assistir.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.