Mollerussa acollirà el pròxim dia 26 la Marató de Sang apel·lant a la col·laboració dels #sangfluencers

El Teatre L’Amistat de Mollerussa tornarà a ser l’escenari el pròxim dimecres 26 de juny de la Marató de Donants de Sang, que enguany complirà la seva vuitena edició amb el lema Tu si que ets important; converteix-te en sangfluencer. Un missatge que apel·la a la col·laboració de la ciutadania, especialment dels joves, per fer campanya entre el seu entorn d’influència perquè vagin a donar sang.

Les donacions es podran realitzar en dues franges horàries, de 10.00 h del matí a 14.00 h del migdia, i de 16.00 h de la tarda a 22.00 h de la nit. En aquest sentit, des del Banc de Sang i Teixits s’ha fet èmfasi en el fet que, a banda de donar sang, també es pot ser donant de plasma, un producte pel qual l’entitat encara no és autosuficient i que s’utilitza per a les transfusions que es duen a terme en casos, per exemple, de cremades greus. En aquesta línia, la jornada també servirà per fer difusió del registre de donants de medul·la òssia, una eina que facilita la compatibilitat entre donant i receptor, i que busca ampliar la seva llista de dades després que s’hagin modificat els criteris de selecció i només puguin donar persones de menys de 40 anys.

Al llarg d’aquesta 8a edició es realitzaran diferents activitats per fer més amena l’espera dels donants i també per incrementar el nombre de gent que es converteixi en #sangfluencer.

Per contribuir a fer crèixer el nombre de participants a la Marató, l’Ajuntament de Mollerussa obsequiarà a tots els donants amb una entrada gratuïta per a visitar el Museu de Vestits de Paper. Així mateix, els participants podran recuperar forces amb un refrigeri gràcies a la col·laboració de diferents establiments locals i de la comarca.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.