Mollerussa acull aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya d’Autocros amb 95 pilots inscrits

La presentació d’aquesta competició i de l’Europeu, que tindrà lloc del 7 al 9 d’octubre, s’ha fet en un acte al centre de la ciutat

Mollerussa acull aquest cap de setmana, de l’1 al 2 d’octubre, el 30è Campionat d’Espanya i de Catalunya d’Autocròs amb la participació de 95 pilots inscrits i tornarà a ser seu de l’Europeu del 7 al 9 d’octubre per segon any consecutiu, una fita que tant l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, com el secretari de l’Escuderia Mollerussa, Joan Anton Grustan, han coincidit en destacar com un fet excepcional i tot un èxit per una ciutat com Mollerussa, ja que és únic a Catalunya i també a la resta de l’Estat. També s’han referit al circuit d’autocròs de la Serra, que ha estat homologat de nou aquesta setmana per la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) fins al 2025, com un circuit de referència en el qual poder organitzar diferents esdeveniments relacionats amb aquesta disciplina.

Per la seva part, la pilot local, Ares Lahoz,  ha destacat el fet que la dificultat del circuit de Mollerussa per a la resta de pilots rau en el fet que és molt diferent del que estan acostumats “perquè si està moll és fangós i si és sec patina” i a més presenta una corba d’una dificultat compromesa. Ares Lahoz serà una de les 25 pilots de l’Escuderia Mollerussa que participarà aquest cap de setmana en el Campionat d’Espanya, i també una dels més de 85, a hores d’ara a falta de tancar inscripcions, procedents de 14 països diferents, que ho farà el cap de setmana següent en l’Europeu.

Per acostar aquests dos esdeveniments de rellevància a la ciutadania, l’Escuderia de Mollerussa, organitzadora juntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, n’ha fet aquesta tarda una  presentació pública a la plaça de Manuel Bertrand. Durant la presentació en la qual ha participat l’alcalde acompanyat del regidor d’Esports, Bernat Díaz, ha tingut lloc una competició oberta al públic amb un simulador professional i també dues conferències sobre aquesta modalitat esportiva. La primera sobre el funcionament de les competicions a càrrec de Delfí Lahoz, vicepresident de l’Escuderia Mollerussa, i la segona amb l’Ares Lahoz sobre la dona en l’autocros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.