Mollerussa acull la presentació de la Guia Sardanista 2017

Presentació de la Guia d’Aplecs 2017 al Teatre L’Amistat. FOTO: Marc Rovira.

 

El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit aquest dissabte la presentació de la Guia Sardanista 2017, ciutat que ostenta enguany la Capital de la Sardana. L’acte ha comptat amb una actuació de la Bellpuig Cobla amb la mezzosoprano Marta Valero i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la presidenta de l’entitat sardanista de Mollerussa, Mercè París; el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d’altres autoritats municipals i representants del món de la sardana.

A la Guia Sardanista d’enguany hi consten fins a 160 aplecs i 49 concursos de colles de sardana esportiva, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló. S’hi s’expliciten en ordre cronològic i alfabètic aquestes activitats, la població on es duran a terme, l’hora, l’indret i les cobles que hi actuaran. La Guia Sardanista també inclou un llistat ordenat per territoris amb d’altres esdeveniments sardanistes d’interès com poden ser ballades, concerts, diades del soci, etc. Malgrat tot, s’hi recull només una petita part dels més de 3.000 esdeveniments sardanistes que se celebren cada any al llarg de tot el territori, i que es poden consultar a l’agenda de www.fed.sardanista.cat.

De la Guia Sardanista se n’ha fet una tirada de 15.000 exemplars. Aquestes guies es podran aconseguir a través de les territorials dels Aplecs, al Palau Robert de Barcelona, al Palau de la Virreina de Barcelona, a diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya, a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya i a la seu de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).

Així mateix, la Guia Sardanista 2017 proporciona informacions d’interès com ara el contacte de 57 cobles en actiu i 10 colles sardanistes de competició.
La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia, confeccionada per les diverses territorials d’Aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.
La Guia Sardanista s’edita des del 2002, de manera que la d’aquest 2017 és la 16a edició. Cada any el seu disseny és diferent i sorprenent. En aquest sentit, per 5è any consecutiu el disseny de la Guia Sardanista s’ha desenvolupat internament des de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.