Mollerussa acull l’exposició “Operació Aigua” per reflexionar sobre els usos de l’aigua al món actual

La mostra es pot visitar a la plaça de l’Ajuntament fins al 16 de juny

Mollerussa acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua.

L’exposició ja es pot visitar fins al 16 de juny, a la plaça de l’Ajuntament. El Consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania. L’exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar.

L’“Operació Aigua” explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que “més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable”. També, es visualitza que “més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües”. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

Aliança sostenible entre administracions

La inauguració, que ha tingut lloc aquesta tarda, ha estat presidida per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i hi ha participat la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, i el gerent David Gall. Solsona ha agraït la complicitat d’Agbar en Mollerussa per poder difondre la cultura de l’aigua tant necessària en el món actual a través d’aquesta exposició didàctica que ha de servir també per fer pedagogia.

Per la seva banda, la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, ha indicat que la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i ha remarcat l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social. Mercadé ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per garantir una recuperació econòmica sostenible i inclusiva basada en la cooperació i el diàleg amb els principals grups de relació locals”.

L’exposició “Operació aigua” d’Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar i Valls. En total, visitarà una trentena de poblacions catalanes més en els pròxims dos anys.

L’agenda es pot consultar al web de l’Efecte Blau:

https://lefecteblau.cat/sorea/iniciatives-de-lefecte-blau/exposicio-operacio-aigua/


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.