Mollerussa acull un camp de treball amb 24 joves que ajudaran a rehabilitar 2 habitatges a la comarca

Participants al Camp de Treball (Autor: Aj. Mollerussa)

Participants al Camp de Treball (Autor: Aj. Mollerussa)

 

Mollerussa acull per tercer any consecutiu un camp de treball en el qual participen 24 joves d’entre 15 i 17 anys d’arreu de Catalunya coordinats per 3 monitors. Els joves, que estaran a Mollerussa fins el 2 d’agost, tenen per objectiu ajudar a la rehabilitació de dos habitatges en municipis de la comarca dins el projecte Coopera, que organitza la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i que és gestionat per la Fundació Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Els joves, que van arribar ahir a la ciutat, han estat rebuts aquest matí a l’Oficina Jove del Pla d’Urgell per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet i el director de la Fundació Josep Carol, David Pérez. Solsona ha valorat “l’esforç individual que genera aquesta acció col·lectiva que reverteix en la societat” i que presenta als joves com a persones solidàries desmentint “el clixé que, a vegades, es penja als joves”. Per la seva part, Anna Feliu, ha destacat l’aprenentatge que faran aquests joves d’una problemàtica social, que amb la crisi s’ha vist agreujada, mentre que Huguet també ha coincidit a agrair l’esforç que faran aquests joves i els ha encoratjat a seguir contribuint a través del voluntariat amb la societat. També en aquests mateixos termes ha parlat David Pérez, el qual ha animat als participants ja que “esteu fent una molt bona feina” d’aprenentatge i de servei a la comunitat.

Un cop feta la rebuda, els joves han començat ja a treballar en el projecte a través del qual podran conèixer de primera mà què és el 4t Món i alhora contribuir a pal·liar-ne les conseqüències. Ho faran duent a terme diferents tasques de rehabilitació com pintura, neteja o reparacions diverses en dos domicilis, un a Bellvís i l’altre al Palau d’Anglesola, que han estat seleccionats pels serveis socials de base del Consell Comarcal de manera que, a banda de les tasques de rehabilitació per millorar-ne l’habitabilitat, també es dugui a terme una tasca social en la qual els joves convisquin amb les persones que hi resideixen i entenguin així millor la problemàtica de l’anomenat 4t Món.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.