Mollerussa acull un cribratge massiu amb proves PCR d’automostra

S’hi van inscriure unes 200 persones, la meitat de les places disponibles, i s’adreçava a persones de 18 a 65 anys

Pla tancat d’una dona fent-se la prova PCR d’automostra al Pavelló Firal de Mollerussa, el 24 d’abril de 2021.

El Pavelló Firal de Mollerussa ha acollit aquest dissabte un cribratge massiu amb proves PCR d’automostra amb la finalitat de frenar l’expansió del virus a la comarca. S’ha adreçat a persones asimptomàtiques de 18 a 65 anys que hagin tingut contacte estret amb casos positius en l’àmbit laboral. S’han inscrit unes 200 persones, la meitat de les places disponibles, i els participants estan citats en diferents franges horàries per evitar aglomeracions. Alguns d’ells han explicat que ha estat fàcil fer-se la prova ells mateixos i que ho han fet per “estar més tranquils”. Mollerussa és el segon municipi de Catalunya que fa un cribratge d’aquestes característiques després que aquest dilluns Salut hagi fet el primer a Tàrrega.

Salut ha realitzat aquest dissabte un cribratge massiu a Mollerussa obert a la ciutadania de l’ABS Pla d’Urgell, especialment a aquelles persones de 18 a 65 anys asimptomàtiques que en els darrers dies hagin tingut contacte estret amb casos positius de covid-19 en l’àmbit laboral. Les proves han començat a les 9.30 h i s’allargaran fins a les 17.30 h, amb una pausa al migdia de 13.30 h a 14.30 h.

 

Pla tancat d’un home fent-se ell mateix la prova PCR al Pavelló Firal de Mollerussa, el 24 d’abril de 2021.

La tècnica utilitzada ha estat el PCR amb automostra nasal, de manera que cada participant s’ha d’extreure ell mateix la mostra amb un escovilló seguint les indicacions d’un professional sanitari que també revisa que el procediment es faci correctament. Alguns d’aquests veïns, com han explicat, que el fet d’haver-se de fer ells mateixos la prova ha estat “més fàcil” del que pensaven.

Així mateix, també han indicat que han participat al cribratge per assegurar-se que no tenen el virus i “per estar més tranquil”, com ha explicat Ester Alcaraz, que treballa en un supermercat a la ciutat. De la mateixa manera, Montse Aranda, treballadora municipal, anima la ciutadania a fer-se la prova “pel bé nostre i el de tothom”.

Unes 200 persones han omplert el formulari per inscriure’s al cribratge, la meitat de les 400 places disponibles. Alguns dels participants han pogut fer-se la prova tot i no haver reservat cita. Un d’ells, Josep Solé, ha explicat que s’ha fet la prova perquè estava passejant i ha vist que no hi havia cua a l’exterior del pavelló. Tot i que ja s’ha vacunat amb una primera dosi, aquest jubilat diu que s’ha volgut fer la prova “perquè sempre val la pena saber com estàs”.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.