Mollerussa acull una campanya especial de donació de sang i plasma

imatge-Mollerussa-Setembre-2020

  • Tindrà lloc els dies 24 i 25 de setembre al Teatre l’Amistat i els donants han de reservar hora a donarsang.gencat.cat
  • Durant l’estiu, la donació de sang ha baixat i les properes setmanes són importants per mantenir un nivell de reserves òptim

Mollerussa s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies d’especial necessitat. Els dies 24 i 25 de setembre, el Teatre l’Amistat (Sala de Ball) comptarà amb un espai de donació de 18 a 22 h hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Durant els mesos de juliol i agost es van reactivar les operacions i tractaments ajornats durant els mesos inicials de la pandèmia i l’ús de sang va créixer. Al setembre, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Per tant, la donació és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies. Aquesta setmana, les reserves de sang són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies.

Campanya amb donació de plasma

A més de la donació de sang, aquesta campanya també ofereix l’opció de donar plasma. També cal fer-ho amb cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat/plasma , enviant un correu electrònic a plasma@bst.cat o trucant al 93 557 35 66.

Més de 200 campanyes aquest setembre a Catalunya

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Per això, les donacions de setembre són de gran importància per recuperar la baixada de donacions de l’estiu. Durant aquest mes s’han programat més de 200 campanyes a tot Catalunya amb aquest objectiu.

Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.