Mollerussa aprova el cartipàs amb sis grans àrees

Pol Chumillas, de la CUP, accepta l’acta de regidor i Albert Gilabert, de Mollerussa Primer, deixa el càrrec

Mollerussa aprova el cartipàs, que es compondrà de sis grans àrees. Així ho recull el decret d’alcaldia aprovat aquest migdia en una sessió extraordinària que ha començat amb la presa de possessió de Pol Chumillas com a regidor de la CUP després de la renúncia del candidat electe Josep Miquel Varea.

L’alcalde Marc Solsona estarà al capdavant de l’Àrea de Gestió Interna, Transparència, Esports i Promoció Econòmica, que compartirà amb el primer tinent d’alcaldia Joel Bastons, que s’ocuparà de l’àrea d’Atenció Externa, Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Transició Energètica. L’Àrea de Planificació Urbanística, Seguretat i Mobilitat estarà dirigida per Pere Garrofé. I Anna Carné tindrà competència sobre l’Àrea d’Acció Social i Comunitària, Educació, Habitatge i Igualtat. L’Àrea Econòmica i Contractació serà per Alonso Sòria, mentre que, en un principi, Albert Gilabert, havia d’ocupar l’Àrea de Cultura, Joventut i Infància i Protecció Animal.

Un altre dels punts que ha passat pel Ple és l’aprovació de les retribucions dels membres de l’equip de govern amb dedicacions exclusives i parcials que passen de tenir un cost de 142.000 euros a l’any a 112.000, xifra que suposa un 21% menys respecte a l’anterior mandat. En aquest punt, tant ERC com JuntxCat s’han abstingut mentre que la CUP ha votat en contra.

Així mateix, el nou cartipàs també contempla la figura d’una gerència i coordinació d’àrees com un dels dos càrrecs eventuals que pot tenir el consistori. La proposta ha obtingut els vots a favor de l’equip de govern i PP mentre que JuntsxCat s’ha abstingut i ERC i la CUP han votat en contra.

La sessió plenària ha finalitzat amb la renúncia del càrrec de regidor d’Albert Gilabert, de Mollerussa Primer, que serà substituït en el pròxim Ple per Raquel Pueyo, que ocupava el número cinc en la candidatura.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.