Mollerussa aprova un pla de contingència per reforçar la prevenció arran del rebrot al Segrià

Protec_Concienciacio

  • Dispensadors de gel hidroalcohòlic en 20 punts de l’espai públic i repartiment de mascaretes per gent que no en tingui, entre les mesures

L’Ajuntament de Mollerussa ha elaborat un Pla de Contingència amb diferents mesures a aplicar amb l’objectiu de reforçar la prevenció de contagis arran del rebrot al Segrià. Entre les mesures adoptades figura la instal·lació de 20 punts amb dispensadors de gel hidroalcohòlic en l’espai públic en les zones de més concentració de gent així com una campanya de repartiment de mascaretes en la via pública a aquelles persones que es detecti que no les portin, una acció aquesta última que es farà en col·laboració del voluntariat del programa Ajude(M)ollerussa.

Així s’ha posat de manifest en la reunió del Comitè d’Emergència feta avui en la qual s’ha insistit en la necessitat d’anticipar accions davant l’imminent inici de la campanya de la fruita al Pla d’Urgell d’aquí a 15 dies. A banda d’aquestes dues mesures, el Pla de Contingència també inclou una intensificació dels controls policials de caràcter informatiu insistint en l’obligatorietat de l’ús de la mascareta encara que es pugui mantenir la distància de seguretat que ha entrat avui en vigor.

En aquest sentit, des del consistori es farà campanya a través de les xarxes socials i de la web sobre la necessitat de fer prevenció i ser responsable amb l’aplicació de les mesures sota el lema Protegint-te tu, ens protegim tots. A més a més, també preveu l’ajornament de l’obertura de les fonts públiques, mesura reforçada amb una campanya informativa en cada una d’elles sobre les mesures de prevenció en 5 idiomes.

Protec_Concienciacio2

D’altra banda, també s’ha comunicat que des de l’Ajuntament es treballa en coordinació amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell per facilitar les dades dels temporers allotjats a la ciutat així com fer la previsió d’un espai que es pugui habilitar com a centre d’aïllament dels que puguin donar positiu i calgui tenir confinats.

La reunió també ha servit per actualitzar les dades sanitàries de l’efecte de la pandèmia a Mollerussa, on a hores d’ara 106 persones computen com a casos positius. La xifra de persones que han perdut la vida per la malaltia es manté en 10 mentre que les curacions ja són 39, segons dades facilitades pel CAP. En aquest sentit, s’ha constatat que en els darrers tres dies no s’ha registrat cap cas positiu a la ciutat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.