Mollerussa celebra dissabte el 42è Aplec de la Sardana

L’inici de la trobada sardanista s’avança a les 6 de la tarda amb una ballada de nou sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola d’Agramunt

Mollerussa recupera aquest dissabte dia 28 de maig el programa complet del 42è Aplec de la Sardana a la capital del Pla d’Urgell. El Parc Municipal i el pavelló Onze de setembre tornaran a ser la seu d’aquesta popular i arrelada trobada sardanista en l’agenda de l’Agrupació. L’organització ha introduït uns lleugers canvis en el programa per fer-lo més atractiu i àgil. Així, l’inici de l’aplec s’avança a les 6 de la tarda amb una ballada de nou sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola d’Agramunt. Seguirà el sopar de l’aplec, a les 9 del vespre, que aquest any serà un entrepà calent de llonganissa, refresc, gelat i cafè a un preu de 10 € i elaborat pel bar del Parc Municipal.

Tancarà l’aplec una segona ballada de sardanes a partir de les 10 del vespre a càrrec de la Bellpuig Cobla. En el transcurs de les ballades de tarda i nit, aprofitant el descans dels músics, l’organització ha preparat un sorteig de setze obsequis, gentilesa del comerç local i particulars. També se celebrà la sardana de colles improvisades.

Algunes sardanes del repertori de la tarda, a càrrec de la Jovenívola d’Agramunt, són; “25 setembres a Mollerussa” d’Òscar Barqué, sardana que commemora els 25 anys del Monument a la Sardana i estrenada el passat setembre de 2021. “Un camí d’il·lusions” de Pitu Chamorro, “Porta-la amb tu” d’Oliver Marqués i “Sis de set” d’Enric Ortí, entre altres. La Bellpuig Cobla presenta un repertori que inclou “Balaguer Capital de la Sardana 2022” de Dani Gasulla, “Vestits de Paper” de Jordi Castellà, “Camí de la Unesco” d’Anna Abad i tancarà “Sardanes a Mollerussa” de Josep Capell.

L’Aplec de Mollerussa està organitzat per l’Agrupació Sardanista amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa i la col·laboració de la Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, la Unió d’Aplecs de Catalunya i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.