Mollerussa celebra el Dia de les Dones amb una mostra urbana per vindicar el poder femení

Una xerrada de la filòloga Carme Vidal Huguet i l’homenatge a 8 sòcies de l’Albada així com una obra de teatre completen la programació

L’Ajuntament de Mollerussa, en col•laboració amb l’Albada, celebrarà el proper 8 de març el Dia Internacional de les Dones amb una conferència a càrrec de la filòloga Carme Vidal en un acte que tindrà lloc al Teatre L’Amistat les sis de la tarda. En el transcurs de la celebració es llegirà el manifestes commemoratiu i també es retrà homenatge a vuit dones sòcies de l’associació l’Albada nascudes el 1942. La representació de l’obra de teatre L’herència, a càrrec d’El Celler d’Espectacles tancarà la jornada.

La commemoració començarà però amb la inauguració de l’exposició urbana Female Power, ideada pel dissenyador de moda de Mollerussa, Josep Rosell, consistent en la projecció d’un vídeo-assaig que recull un muntatge de seqüències de pel·lícules i sèries que conformen entre si un discurs d’apoderament cap a la dona. Fragments de Mulan, Princesa por sorpresa, Pretty Woman o La Casa de Papel són alguns dels protagonistes del documental que es projectarà ininterrompudament en un cinema muntat per l’ocasió als porxos de l’Ajuntament a partir del dia 8 a dos quarts de 6 que és quan s’inaugurarà fins el dia 11 de març.

 

Dones rural. Dones de Lleida, a la biblioteca

A banda els actes commemoratius inclouen també una altra exposició que es podrà veure a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila des del dia 6 i fins a l’11 de març. Es tracta de la mostra Dones rurals. Dones de Lleida, promoguda per l’Institut Català de les Dones i que recull 68 biografies amb les quals es vol visibilitzar i reivindicar les dones del món rural de Lleida que han estat referents per a altres dones i per a les seves comunitats i municipis. Entre les dones homenatjades a l’exposició hi ha Carme Castro Gabernet, que l’any 1947 es converteix en la primera i única treballadora de la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell i que al 1976 va ser nomenada Cap de Negociat de la comunitat, un càrrec que exerceix fins a la seva jubilació l’any 1994.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.