Mollerussa celebra el Dia Internacional del Gent Gran amb la presentació d’una guia de serveis pel col·lectiu

L’acte central de la celebració, que ha comptat amb 400 assistents, ha estat l’homenatge a set persones que enguany compleixen 95 anys

Mollerussa ha celebrat avui el Dia Internacional de la Gent Gran amb un acte al Teatre L’Amistat que ha comptat amb l’assistència de més de 400 persones i que ha servit per presentar la Guia de Serveis i Recursos per a l’Etapa Sènior Viu gran a Mollerussa, elaborada a través d’un procés participatiu promogut dins la Taula de la Gent Gran que aglutina totes les entitats que treballen per millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. L’acte central ha estat l’homenatge a set persones que enguany compleixen 95 anys de vida, una celebració que s’acostumava a fer en el marc de les Festes de Sant Isidori i que s’ha traslladat de data aprofitant l’efemèride. Les persones homenatjades han estat Rosa Balandras, Carmen Burgos, Josep Cairó, Ignasi Escoté, Àngela Gran, Basilio de las Heras i Gabriel Venegas. En l’homenatge també hi ha participat el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés.

La presentació de la guia ha anat a càrrec de sis representants de la Taula de la Gent Gran i de la regidora d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància, Anna Carné, els quals han explicat quina ha estat la motivació per tirar endavant aquest projecte i com s’ha construït.  També s’hi ha referit l’alcalde Marc Solsona, el qual ha destacat que la guia és la suma de la participació de molta gent que han tingut un instrument a través de l’Ajuntament per articular-ne el resultat i arribar al públic que se’n pot beneficiar.

El llibret, del qual se n’han editat 4.500 exemplars que seran repartits a les bústies de 2.300 habitatges de Mollerussa on viuen persones de més de 60 anys i també als diferents equipaments municipals i als serveis que estan referenciats a la guia, vol oferir tota la informació necessària sobre els recursos socials i de salut amb què compta la ciutat així com difondre totes les activitats de lleure pensades per a gaudir en aquesta etapa de la vida. La guia, il·lustrada de la mà del conegut artista i ninotaire Ermengol, també inclou un llistat dels equipaments culturals i esportius que hi ha al municipi i altres informacions d’interès.

La festa també ha comptat amb una performance en la qual hi ha participat més d’una trentena de persones entre usuàries del casal i infants i joves de la ciutat en un treball col·laboratiu de caràcter intergeneracional fent un recorregut vital d’una parella a través d’un àlbum de fotos i la vestimenta que estava de moda els anys 50, 60 i 70, que ha estat cedida per diferents persones. Per finalitzar la celebració, s’ha obsequiat a tots els assistents amb la guia i amb un refrigeri a la plaça de l’1 d’Octubre.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.