Mollerussa celebra Sant Jordi amb una marató de contes a les xarxes i una rosa especial

Mollerussa també celebra avui la Diada de Sant Jordi malgrat que la festa al carrer no en serà la protagonista. Mantenint les tradicions de cada Sant Jordi però adaptant-les a la situació actual, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha tornat a organitzar la 9a Marató de Lectura en Veu Alta en el marc del programa Mollerussa Municipi Lector, una activitat que s’ha reconvertit en una Marató de Contes obert a tota la ciutadania que hi vulgui participar publicant a les xarxes socials un vídeo de 3 minuts, com a màxim, explicant un conte i etiquetant la publicació com #SantJordiMollerussa #Maratodecontes #MunicipiLector.

Els centres educatius de la ciutat hi han participat com fan cada any i al llarg del dia les xarxes socials de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila en publiquen les seves aportacions. També, com és tradició, hi ha participat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha obert la marató a primera hora del matí. La participació en la iniciativa està oberta a tota la ciutadania al llarg de tot el dia i, si és possible, la biblioteca té previst obrir un directori que reculli tots els contes hi hagin participant amb les etiquetes demanades. Així mateix, Ràdio Ponent retransmetrà al llarg del dia i a través del 106.8 FM els contes dels centres educatius que participen en la iniciativa així com el Conte de la VAI, la heroïna de ficció de Mollerussa creada per potenciar els valors del voluntariat, una lectura que anirà a càrrec dels membres del Consell Social del Voluntariat de Mollerussa a partir de les 18.15.

Sant Jordi Rosa 1

Foto: Aj. Mollerussa / Una rosa, que s’il·luminarà a la nit, engalana el balcó consistorial

Així mateix, l’Ajuntament ha engalanat la seva balconada principal amb una rosa, cedida per l’empresa d’il·luminació de Sebastià Garralón. La rosa, que a la nit s’il·luminarà, es mantindrà fins a la Festa de Mare de Déu de Montserrat.

D’altra banda, des de l’Associació de Dones Albada s’han sumat i han promogut entre totes les seves associades la participació en la iniciativa de confeccionar una rosa amb qualsevol material al seu abast per penjar-la als balcons i finestres i així celebrar també Sant Jordi vestint de color els carrers.

També des de la regidoria de Joventut s’ha animat a la ciutadania a fer el mem de la Diada de Sant Jordi, tot i tenint en compte la perspectiva de gènere i la interculturalitat, uns mems que es poden enviar a mollevid@mollerussa.cat


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.