Mollerussa celebra una Diada diferent amb la determinació intacta

Mollerussa ha mantingut intacta la determinació per celebrar l’acte institucional de la Diada de Catalunya al parc municipal, tot i que aquest ha estat diferent a causa de la covid-19. Representants d’una trentena d’institucions i entitats locals han participat en una jornada marcada per les mesures de prevenció del virus com la mascareta, l’aforament limitat, la distància entre els assistents o la desinfecció del faristol. L’alcalde, Marc Solsona, que ha tingut un sentit record per a totes les famílies de la ciutat víctimes de la pandèmia, ha agraït als presents la voluntat de “fer ciutat, fer país i fer comunitat” i demostrar així que Mollerussa està “forta i molt viva” malgrat tot. Així mateix, ha cridat a trobar l’equilibri just entre el bon govern i la determinació nacional.

Durant l’acte, s’han dut a terme els parlaments i la tradicional ofrena floral al monument de la Senyera a càrrec de les institucions i entitats presents. Entre elles l’Agrupament Escolta i Guia Cal Met i l’Associació Albada, que enguany compleixen 50 i 30 anys d’història respectivament.

La celebració, que no ha comptat amb el dinar de germanor, ha finalitzat amb la interpretació del Cant dels Segadors amb la gralla de la professora de l’Escola Municipal de Música, Heura Gaya, qui ha interpretat també una cançó inspirada en el corpus de sang de l’any 1640.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.