Mollerussa comença dijous treballs d’esporga a l’avinguda del Canal, que afectaran la mobilitat a la zona

La poda selectiva fa un mes que va començar a les places del centre i ja s’ha actuat a punts com el grup Jaume d’Urgell o el passeig Beethoven

L’Ajuntament de Mollerussa començarà aquest dijous els treballs d’esporga a l’avinguda del Canal, en concret al tram de la banda dreta que va des de la Casa Canal fins a la rotonda de l’Albada, a la cruïlla amb la carretera de Torregrossa. Un cop finalitzada aquesta banda, seguirà per la banda esquerra d’aquest tram i posteriorment s’actuarà al tram que va des de la rotonda de l’Albada fins a la rotonda del tractor, a la cruïlla amb la carretera de Miralcamp. Aquests treballs comportaran afectacions en el trànsit, ja que és necessari l’ús de maquinària especial donada la complexitat tècnica que requereix la densitat i l’alçada dels plataners de la banqueta del canal.

Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el regidor d’Atenció Externa i Via Pública, Joel Bastons, els quals han assenyalat que s’ha optat per variar l’estratègia en la gestió de l’arbrat municipal i així “poder fer la comparació i valorar quina és la millor solució perquè els arbres continuïn creixent amb salut, però es pugui minimitzar l’impacte de les plagues d’aus”.

En aquest sentit, Bastons, qui ha afirmat que a Mollerussa hi ha plantats més 3.000 arbres,  ha indicat que els treballs de poda es van iniciar ja fa un mes a les places del centre de la ciutat i els carrers d’Arbeca i Crist Rei i ja s’ha actuat en altres zones de la ciutat com el Grup Jaume d’Urgell, el passeig de Beethoven, la plaça dels Països Catalans o els Blocs Catalunya. En concret, s’ha referit al fet que a la plaça Major, d’ençà que es van esporgar els plataners, ja s’ha notat una reducció de la presència d’estornells.

També ha afegit que amb l’actuació que s’està duent a terme actualment es treballa un buidatge intern d’algunes espècies per millorar la seguretat, ja que en el darrer temporal de l’estiu es van haver de talar arbres a la zona de la plaça de l’Esport, entre altres, al quedar malmesos pel pes de les branques.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.