Mollerussa Comercial i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell lliuren els premis de la 7a gimcana lingüística pels comerços

Moment del lliurament del premi. FOTO: Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

L’associació Mollerussa Comercial i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell han lliurat avui els premis als guanyadors de la 7a edició de la gimcana lingüística pels comerços. La gimcana, organitzada des del Servei Català del Pla d’Urgell, s’ha dedicat enguany als barbarismes sota el lema ‘Ai, quin disbarat!’.

L’activitat, que consisteix a detectar i corregir els barbarismes presents en els aparadors d’un total de 13 establiments de Mollerussa, ha estat orientada als alumnes de cicle superior de les escoles de Mollerussa: l’Escola Mestre Ignasi Peraire, el Col·legi El Carme, l’Escola Pompeu Fabra i l’Escola Les Arrels. La responsable del Servei de Català, Alba Pla, i el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, que aquest matí han lliurat els premis en cadascuna de les escoles, han destacat que la d’enguany ha estat l’edició amb més participació, ja que s’ha arribat a 283 alumnes, un 83% del total d’estudiants de cicle superior de la ciutat.

Cada centre ha rebut un val de 50 molleuros, moneda de pagament en els establiments de la ciutat que formen part de l’associació, per invertir en material pel fet d’esperonar els estudiants a prendre part d’aquesta gimcana. A més, en cadascun d’ells s’ha sortejat un val de 25 molleuros entre els alumnes de 5è curs i un altre entre els alumnes de 6è.

La gimcana també ha estat oberta a totes les persones que, lliurement, hi han volgut participar i que han estat un total de 99. Els qui han tingut un mínim de 12 encerts han entrat en el sorteig de 4 vals de 25 molleuros. Els afortunats han estat Josep Solé, Adriana Pîrvu, Montse Fabregat i Núria Clotet, que han recollit el premi a la seu de l’ens comarcal de mans del president, Josep Maria Huguet.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.