Mollerussa commemora el Dia de la Dona amb un acte al Teatre L’Amistat per visibilitzar la lluita per a la igualtat

Amb la projecció del vídeo ‘Mirades compartides’, l’exemple de Blanca Cusiné, l’homenatge a 14 sòcies de l’Albada i el concert de Xènia Pàez

L’Ajuntament de Mollerussa, conjuntament amb l’Albada, celebrarà el pròxim 8 de març el Dia de la Dona amb un acte commemoratiu a les 6 de la tarda al Teatre L’Amistat en el qual es presentarà el vídeo Mirades compartides, el qual s’ha enregistrat amb la participació de prop d’un centenar de dones vinculades a una quinzena d’entitats, associacions i institucions així com a títol personal. La peça és un recorregut pel taulell de joc de taula 100 fites del feminisme i algun entrebanc, creat per l’ICD, sobre la trajectòria històrica dels valors, moments i reivindicacions de la lluita feminista per aconseguir la igualtat efectiva de gènere en l’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte tindrà com a eix central la lectura del manifest i els parlaments institucionals que comptaran també amb la participació com a convidada de Blanca Cusiné Morell, CEO d’Arcusin, on també és directora de vendes i màrqueting. Així mateix, durant la celebració també es retrà homenatge a catorze dones sòcies de l’associació l’Albada nascudes el 1943. El concert de la cantant i compositora Xènia Pàez tancarà la jornada.

Així mateix, la Sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper acollirà aquell dia una mostra, la qual sota el títol Art en mans de dona fa un recull d’obres creades per sòcies de l’entitat i que compta amb la col·laboració d’ArtPla, la qual aporta pintures, fotografies i escultures creades per membres d’aquesta associació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.