Mollerussa, contra els talls de llum a famílies vulnerables previstos per Endesa

El ple de l’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció en contra dels talls de llum que Endesa i d’altres companyies elèctriques tenen previst executar, a partir de l’1 d’octubre, a famílies vulnerables de la ciutat i d’arreu de Catalunya si els consistoris no es fan càrrec del 50% del seu deute.

L’escrit, que ha estat presentat pel grup municipal de Junts per Catalunya i ha rebut el suport de tota la corporació, exigeix a les empreses del sector elèctric la condonació del deute acumulat per les famílies deutores emparant-se en la Llei 24/2015, coneguda com la Llei d’Habitatge aprovada al Parlament, que protegeix els drets energètics de les persones amb risc d’exclusió residencial. Així mateix, el text també insta a la Generalitat a “liderar la defensa” d’aquests drets i fa una crida a les administracions competents a utilitzar vies sancionadores en cas que les subminstradores elèctriques realitzin talls a llars no permesos per l’esmentada norma.

D’altra banda, en l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del grup socialista, Joel Bastons, ha consultat si l’equip de govern té previst presentar al·legacions contra la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Golmés, que es va aprovar inicialment a finals d’agost i vol facilitar la incorporació de noves empreses,  en considerar-lo una amenaça per als comerços de la capital del Pla d’Urgell. Des del PSC s’ha fet aquesta pregunta després que Solsona s’hagi ofert recentment a Lleida per frenar el projecte de Torre Salses i defensar així el sector local. En aquest sentit, Solsona ha dit que estan al cas de la situació però considera que “són tipologies de comerç bastant diferents”.

Així mateix, el portaveu del Partit Popular, Joan Simeón, ha demanat novament la contractació urgent d’un tècnic de jardineria i el d’ERC, Engelbert Montalà, tornar a engegar el procés de desratització del clavegueram de la ciutat.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat per unanimitat encomanar la gestió de l’enderroc del primer bloc del Grup Sant Isidori a l’Incasòl. I, en un altre ordre de coses, el batlle ha anunciat que dimarts vinent es té previst instal·lar mesures per reduir les “molèsties sonores” produïdes pel refugi de trànsit d’animals.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.