Mollerussa denuncia la violència de gènere i ret homenatge a les víctimes

Aquests han sigut els primers dos fanalets que s’han enlairat aquest divendres a Mollerussa en record i homenatge a totes les dones víctimes de la violència de gènere o d’abusos masclistes.

Aquest acte s’emmarca dins del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que tindrà lloc aquest diumenge, i que la capital del Pla d’Urgell ha volgut commemorar de manera anticipada amb la posada en escena de l’acció Women in Black, una iniciativa que s’ha expandit com a símbol de la denúncia de la violència de gènere.

La cita ha reunit veïns i representants de diferents entitats de la comarca a la plaça de l’Ajuntament, amb una demanda comuna, l’enduriment de les sentencies judicials en relació als casos de violència masclista.

Prèviament a l’enlairament dels pensaments, s’ha guardat un minut de silenci en rècord a les víctimes i s’ha llegit un manifest unitari redactat per la periodista Ariadna Oltra en relació a la campanya institucional sota el lema “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals”.

La lectura ha anat a càrrec de Rosalia Carnicé, regidora d’Igualtat, i de Pepi Reñé, secretària de l’Associació Albada. També l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’ha adreçat als presents per denunciar les darreres sentències judicials en casos de violència de gènere.

Per completar la jornada, el Centre Cultural ha acollit la conferència No en passem ni una. Identifiquem les agressions sexuals, a càrrec de Maria Alloza, de l’Associació Lika i també ofereix fins al 27 de novembre una exposició formada per un total de 14 panells on s’ofereix idees i elements de reflexió sobre la violència masclista.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.