Mollerussa es situa per primer cop per sobre de la mitjana catalana en recollida selectiva

Són productes que normalment trobem al supermercat i que, en aquesta ocasió, serveixen d’eina de treball per a què els nens i nenes de l’Escola Mestre Ignasi Peraire de Mollerussa puguin aprendre a comprar d’una manera més responsable. L’objectiu d’aquests tallers és conscienciar als més petits sobre els diferents tipus de residus que generem i com, a banda d’intentar reutilitzar-los o reciclar-los, veure com aquests es poden reduir.

Aquests tallers destinats a escolars conformen una de les accions que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha començat a dur a terme a Mollerussa coincidint amb la posada en marxa del nou sistema de recollida ara fa quatre mesos. En aquest període s’ha aconseguit, per primer cop, situar a la ciutat per sobre de la mitjana catalana pel que fa al percentatge de recollida selectiva, que es situa al 39,22 per cent, gairebé un punt més de la xifra global de Catalunya.

Per fraccions, l’orgànica ha estat la que ha experimentat més creixement, un 133 per cent, entre juny i setembre i respecte als mateixos mesos que al 2014. Per darrere es situen els envasos, amb un 66 per cent i el paper i cartró amb el 46, mentre que el vidre, que amb l’anterior sistema era una de les recollides selectives que funcionava més bé, creix ara un 13 per cent.

Tot plegat ha contribuit a aconseguir reduir en un 17 per cent el percentatge de rebuig que acaba a l’abocador comarcal de Castellnou de Seana. A més, en aquests quatre mesos, el percentatge de tot tipus de residus ha descendit lleugerament, en gairebé un 2 per cent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.