Mollerussa exhibeix 500 vestits de paper i opta a formar part del ‘World Guinness Records’

L’exhibició de 500 vestits de paper al Teatre L’Amistat de Mollerussa d’aquest cap de setmana espera formar part del World Guinness Records. La mostra formada per 338 peces sènior de les tres categories que participen en el concurs anual i 162 per a nines Barbie, espera fer un pas endavant en la candidatura per a esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a la UNESCO, i a més a més convertir-se en l’exhibició més gran de vestits de paper del món.

Més d’un centenar de modistes d’arreu de l’Estat espanyol que han participat al llarg de les 52 edicions del Concurs Nacional, i modistes que han cedit particularment les seves peces, han permès l’exposició de vestits que van des de l’any 1991 fins al 2017, tant de Moda Actual com de Fantasia o Època, les tres modalitats del concurs. Així mateix, diferents modistes s’han ofert per realitzar tallers on aprendre a treballar el fil de paper amb ganxet i amb punta de coixí, i reivindicar el treball que porten a terme les modistes per confeccionar aquestes peces úniques.

Ara, des de la direcció de la cita es reunirà tota la documentació necessària i es realitzarà un vídeo amb el recompte dels 338 vestits de paper, que enviarà a l’organització del World Guinness Records, amb l’objectiu que Mollerussa rebi un certificat únic.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.