Mollerussa ha desallotjat ja 43 pisos dels blocs Sant Isidori

Pla mig on es pot veure el cartell de Grup Sant Isidori de Mollerussa i al darrera alguns dels habitatges, el 31 d'agost de 2017. (Horitzontal)

ACN Mollerussa.- Un total de 43 pisos dels blocs Sant Isidori de Mollerussa ja han estat desallotjats des que el passat mes de febrer va començar el procés motivat pels informes tècnics fruit de la inspecció dels habitatges que en determina la situació ”d’urgència” perquè no estan en condicions. D’aquests 43 pisos, un total de 28 estaven ocupats i les famílies han estat reubicades d’urgència en pisos que gestiona l’Incasòl. A la resta de pisos els ocupants, hi fossin o no, ja s’havien buscat una alternativa d’habitatge pel seu compte. En paral·lel, el consistori està comunicant als veïns d’un dels quatre blocs que conformen aquest grup d’habitatges l’expedient de ruïna tècnica i econòmica al qual els veïns podran presentar al·legacions en cas que no hi estiguin d’acord. L’alcalde Marc Solsona ha explicat que una vegada estiguin tots els terminis d’audiència finalitzats amb els veïns ”podrem decidir la formula definitiva de l’expedient”.

La reubicació dels veïns que viuen en aquest grup de cases es fa en virtut del desplegament d’un conveni signat entre l’Ajuntament de Mollerussa i el Govern. El consistori va cedir a principis d’any a l’Incasòl una oficina a l’edifici de L’Amistat per tal d’iniciar les entrevistes amb les persones afectades i poder conèixer les necessitats de cadascuna de les famílies a l’hora de poder reubicar-los en altres habitatges socials. El Grup Sant Isidori el conformen quatre blocs amb uns 160 pisos. Des de fa anys el seu estat s’ha anat deteriorant i en molts casos representa un risc que no permet garantir-ne la plena seguretat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.