Mollerussa inicia el servei d’àpats a domicili per a gent vulnerable

Pla mitjà on es pot veure un moment del repartiment de menjar preparat a domicili per la crisi del coronavirus, a Mollerussa, el 31 de març de 2020. (Horitzontal)

Foto: ACN (Oriol Bosch) / Moment de l’entrega del primer àpat a domicili gràcies al servei Ajude(M)ollerussa
  • Les sol·licituds d’aquesta assistència es canalitzen a través del telèfon 676 289 571, que ha atès 196 trucades des que va obrir-se

L’Ajuntament de Mollerussa ha servit aquest migdia el primer àpat a domicili a través del servei que s’ha activat per oferir una alternativa a aquelles persones que, per la crisi del coronavirus,  tenen dificultats per poder cuinar o fins i tot sortir a comprar. El primer lliurament s’ha fet en un usuari que l’ha sol·licitat a través del telèfon únic del servei Ajude(M)ollerussa (676 289 571), que des de que es va obrir al 14 de març ja ha atès 196 trucades i ha realitzat 108 accions a domicili a través de la cinquantena de persones voluntàries amb què es compta.

El servei d’àpats a domicili es fa a través de la fundació Residom, encarregada de cuinar seguint les pautes d’una dietista i tenint en compte les intoleràncies i les al·lèrgies que els mateixos usuaris refereixen. També és qui porta el servei a domicili de la persona demandant, sempre seguint totes les mesures de seguretat i higiene establertes en prevenció de possibles contagis.

El primer usuari que ha fet us del servei, en Joan Maqueda, ha explicat que el veu molt “útil” en la situació de confinament actual, ja que ell no es vol moure de casa i tampoc sap cuinar. D’aquesta manera, en Joan es garanteix un menú al dia sense necessitat de sortir al carrer.

Pla mitjà on es pot veure un moment del repartiment de menjar preparat a domicili per la crisi del coronavirus, a Mollerussa, el 31 de març de 2020. (Horitzontal)

Foto: ACN / Joan Maqueda és el primer veï de Mollerussa en fer ús del servei d’àpats a domicili

Planificar compres per evitar sortir cada dia per frenar el coronavirus

En roda de premsa telemàtica, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha insistit aquest dimarts en demanar a la ciutadania que surtin el mínim possible de casa per frenar l’expansió del coronavirus. Des que va començar la crisi i el confinament la Policia Local ha aixecat un total de 72 actes a persones que estaven pel carrer sense justificació. D’aquestes, algunes han acabat amb multes econòmiques, segons ha explicat l’alcalde, que ha reconegut que el fet de portar ja tres setmanes de confinament, fa que quedar-se a casa “costi molt més”.

A la capital de Pla d’Urgell hi ha 22 persones que han donat positiu amb la covid-19 i 4 han mort. Així mateix, una persona ja ha rebut l’alta hospitalària.

Així mateix, cal recordar que des del servei Ajude(M)ollerssa s’ofereix, en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent, acompanyar a les persones que hagin pogut patir la pèrdua d’un familiar, a aquelles que en tenen algun ingressat a l’hospital o fins i tot aquelles persones que necessitin tenir assistència telefònica per afrontar amb més eines la situació de confinament.

Informa: ACN / Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.