Mollerussa inicia una campanya per fomentar normes de civisme que ajudin a millorar l’ús de l’espai públic

Secuencia 01.Imagen fija001

  • Dos agents de Protecció Civil i dues educadores de carrer amb el suport de la Policia Local fan pedagogia per prevenir conflictes

L’Ajuntament de Mollerussa ha iniciat una campanya per fomentar el seguiment de les normes de civisme amb la voluntat d’ajudar a millorar l´ús de l’espai públic, sobretot en les places del centre de la ciutat, un ús que arran de la pandèmia ha variat, segons ha explicat aquest matí la regidora d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància, Anna Carné, acompanyada de la referent de l’acció, Laia Marín. Carné ha indicat que aquesta acció forma part del Pla de Civisme promogut per l’equip de govern amb el suport de tots els grups municipals i que ja es va iniciar l’any passat amb diferents accions que s’han hagut d’adaptar a la nova realitat sorgida arran la lluita contra la Covid-19.

La campanya consisteix en accions informatives a peu de carrer que es fan a diari per part de dos agents de Protecció Civil i dues educadores de carrer i l’ajuda de la Policia Local. L’objectiu és fer pedagogia entre la ciutadania usuària de les places per reconduir situacions i fer prevenció de conflictes. Per tal de detectar aquests possibles conflictes, prèviament s’ha fet una tasca informativa entre el teixit comercial de la ciutat per tal de determinar els possibles problemes de convivència.

Jugar a pilota a les places o fer ús de patinet sense garantir la seguretat són algunes de les situacions que s’intenten reconduir i derivar en altres espais més adequats a la ciutat per tal de garantir un bon ús de l’espai públic, segons ha indicat Laia Marin, la qual ha dit que un altre dels aspectes en els quals s’incideix també és en l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. Juga i mou-te amb responsabilitat és el lema de la campanya que ja es va començar a implementar amb diferents accions l’any passat i que ara segueix amb aquesta nova acció.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.