Mollerussa iniciarà dilluns les obres del centre a les places de Manuel Bertrand i de l’Ajuntament

ACN Mollerussa.- L’Ajuntament de Mollerussa iniciarà dilluns, 21 de maig, les obres de millora del nucli central de la ciutat per les places de Manuel Bertrand i la de l’Ajuntament simultàniament, donat que els contractes es van adjudicar en dos paquets a dues empreses diferents, la Constructora de Calaf SAU i Serboniu, SL, respectivament, amb un termini d’execució de cinc mesos. L’alcalde Marc Solsona ha explicat que mentre duri la reforma del nucli urbà es traslladarà el mercat setmanal de dimecres a ambdues bandes de l’avinguda del Canal. Així mateix, ha anunciat l’obertura d’un nou aparcament públic en un solar del carrer Migdia, a la cantonada amb l’avinguda del Canal, d’uns 1.000 metres quadrats, que complementarà les places d’aparcament disponibles properes al centre i alhora facilitarà les tasques de càrrega i descarrega durant els dies de mercat.

Pel que fa a la plaça de Manuel Bertrand, a partir de dilluns el trànsit rodat ja quedarà afectat i es començarà per completar la connexió del col·lector que té per objectiu donar sortida als volums d’aigua que s’acumula en episodis de fortes pluges per després continuar amb la renovació del clavegueram.

Per dur a terme aquestes tasques, primerament s’aixecarà la calçada central i es deixarà sense afectació les voreres, que estaran delimitades amb tanques, per afavorir el trànsit habitual dels vianants. Quan s’hagi acabat d’actuar a la calçada central i s’hi hagi aplicat la capa de formigó prèvia al paviment enrajolat, es treballarà a les voreres però sempre deixant pas habilitat per a l’accés als comerços i als habitatges, segons ha explicat Solsona, qui ha indicat que ja s’han reunit amb els comerciants afectats per explicar aquesta planificació.

Durant la primera quinzena de juny, l’empresa adjudicatària, que en compliment del contracte amb l’Ajuntament tindrà un responsable a peu d’obra per donar solució a qualsevol inquietud o problema dels comerciants i dels veïns, començarà també a actuar en els dos carrers interiors de la Vilaclosa, que seran els primers en ser pavimentats. La previsió és que fins a la segona quinzena de juliol no es comenci a actuar a la plaça Major i la resta de carrers afectats en aquest primer paquet d’obra i el més important, ja que compta amb un pressupost de 1.308.401 euros.

Simultàniament, el dia 21 també s’iniciaran les obres a la plaça de l’Ajuntament, que implicaran l’eliminació de l’aparcament de la baixada del carrer però sense afectar el trànsit rodat, el qual podrà seguir sortint fins al carrer de Ferrer i Busquets (antiga N-II).

Així, segons ha indicat l’alcalde, es delimitarà el perímetre deixant lliure el pas de vianants per sota dels porxos de l’edifici consistorial però afectant una part de la vorera que dona a la carretera. La previsió de continuïtat d’aquest projecte, adjudicat per un pressupost de 889.101 euros, és que fins a la primera setmana de juny no es comenci a actuar a la plaça del Pla d’Urgell amb la eliminació de les places d’aparcament, tot i que no serà fins a principis de juliol quan el trànsit rodat quedi afectat en aquesta zona.

Trasllat del mercat setmanal

Durant una roda de premsa acompanyat d’altres responsables municipals, Marc Solsona ha explicat que, mentre es portin a terme les obres al centre de la ciutat, el mercat setmanal es traslladarà a ambdues bandes de l’avinguda del Canal, des de la cruïlla amb el carrer de Domènec Cardenal fins a la del carrer de Belianes, una mesura que serà efectiva a partir del dimecres 23 de maig.

Inici de les obres al carrer de l’Acadèmia

Paral·lelament, també durant la setmana entrant està previst que comencin les obres del carrer de l’Acadèmia, adjudicades a Romà Infraestructures i Serveis SAU per 130.797 euros i un termini d’execució de 3,5 mesos. Pel que fa a la resta d’actuacions incloses en el Pla de Barris a Mollerussa, ja s’han finalitzat les obres del primer paquet que incloïa els carrers de la Ciutat de Lleida, de l’Onze de Setembre, de Santa Cristina i de l’Estrella mentre està en procés l’adjudicació de l’avinguda de Catalunya i la licitació de la travessera de Domènec Cardenal.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.